Die elf spelers krijgen nu een standbeeld in het 7000 vierkante meter grote museum in Porto dat op 26 oktober de deuren opent voor het publiek.

In doel is Vitor Baia geen verrassing. Voor hem staat een verdediging met João Pinto, Ricardo Carvalho, Aloisio en Branco. Op het middenveld kiezen de supporters voor een omgekeerde driehoek met André, Deco en Madjer. De aanvalslinie bestaat uit Hulk, Paulo Futre en Fernando Gomes.

Opvallend is dat er in het dreamteam geen plekje is voor topschutter Jardel (tussen 1996 en 2000 goed voor maar liefst 166 goals in 169 officiële wedstrijden). Het belet hem niet om tijdens de inhuldiging van het museum zijn glimlach te behouden, wellicht omdat hij als beste buitenlander ooit toch zijn plaatsje krijgt. "We zijn allemaal sterfelijk, maar dankzij dit museum zal ik altijd in de geschiedenisboeken staan." (PS)

Enkele van Jardels goals in Portoshirt:

Die elf spelers krijgen nu een standbeeld in het 7000 vierkante meter grote museum in Porto dat op 26 oktober de deuren opent voor het publiek. In doel is Vitor Baia geen verrassing. Voor hem staat een verdediging met João Pinto, Ricardo Carvalho, Aloisio en Branco. Op het middenveld kiezen de supporters voor een omgekeerde driehoek met André, Deco en Madjer. De aanvalslinie bestaat uit Hulk, Paulo Futre en Fernando Gomes. Opvallend is dat er in het dreamteam geen plekje is voor topschutter Jardel (tussen 1996 en 2000 goed voor maar liefst 166 goals in 169 officiële wedstrijden). Het belet hem niet om tijdens de inhuldiging van het museum zijn glimlach te behouden, wellicht omdat hij als beste buitenlander ooit toch zijn plaatsje krijgt. "We zijn allemaal sterfelijk, maar dankzij dit museum zal ik altijd in de geschiedenisboeken staan." (PS) Enkele van Jardels goals in Portoshirt: