Woensdag werd een verdachte opgepakt met islamitische achtergrond in het kader van het onderzoek naar de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens het gerecht zijn er evenwel 'geen elementen' die hem linken aan de aanslag. Het parket vraagt wel zijn verdere aanhouding, omdat hij banden zou hebben met terreurgroep IS.

De verdachte zou een 25-jarige Irakees uit Wuppertal zijn, terwijl naar een 28-jarige Duitser uit Fröndenberg nog gezocht zou worden. Dit melden Express, Kölner Stadt Anzeiger en de Westdeutscher Zeitung. De twee zouden volgens de drie media banden hebben met Islamitische Staat.

Gisteren bleek dat het parket uitging van een islamistisch motief. 'We kunnen ervan uitgaan dat we te maken hebben met een terroristische achtergrond', zei parketwoordvoerster Frauke Köhler woensdag. 'Het exacte motief achter de aanslag blijft evenwel nog onduidelijk.'

Köhler gaf ook te kennen dat de met de computer gegenereerde brief in drievoud werd gevonden in de buurt van de plek van de aanslag. De woordvoerster benadrukt wel dat de tekst op dit moment 'in het bijzonder nog vanuit islamwetenschappelijk standpunt wordt onderzocht'. Daarom kan nog geen 'sluitende evaluatie' worden gegeven.

Daarnaast circuleerde op het internet een tweede opeisingsbrief die afkomstig zou zijn uit het extreemlinkse, antifascistische milieu. 'Na een eerste evaluatie bestaan substantiële twijfels over de echtheid van deze bekentenis', zegt het parket.

Borussia Dortmund speelde woensdag ook de uitgestelde kwartfinale van de Champions League tegen Monaco. Het verloor met 2-3.

Woensdag werd een verdachte opgepakt met islamitische achtergrond in het kader van het onderzoek naar de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens het gerecht zijn er evenwel 'geen elementen' die hem linken aan de aanslag. Het parket vraagt wel zijn verdere aanhouding, omdat hij banden zou hebben met terreurgroep IS. De verdachte zou een 25-jarige Irakees uit Wuppertal zijn, terwijl naar een 28-jarige Duitser uit Fröndenberg nog gezocht zou worden. Dit melden Express, Kölner Stadt Anzeiger en de Westdeutscher Zeitung. De twee zouden volgens de drie media banden hebben met Islamitische Staat.Gisteren bleek dat het parket uitging van een islamistisch motief. 'We kunnen ervan uitgaan dat we te maken hebben met een terroristische achtergrond', zei parketwoordvoerster Frauke Köhler woensdag. 'Het exacte motief achter de aanslag blijft evenwel nog onduidelijk.' Köhler gaf ook te kennen dat de met de computer gegenereerde brief in drievoud werd gevonden in de buurt van de plek van de aanslag. De woordvoerster benadrukt wel dat de tekst op dit moment 'in het bijzonder nog vanuit islamwetenschappelijk standpunt wordt onderzocht'. Daarom kan nog geen 'sluitende evaluatie' worden gegeven. Daarnaast circuleerde op het internet een tweede opeisingsbrief die afkomstig zou zijn uit het extreemlinkse, antifascistische milieu. 'Na een eerste evaluatie bestaan substantiële twijfels over de echtheid van deze bekentenis', zegt het parket.Borussia Dortmund speelde woensdag ook de uitgestelde kwartfinale van de Champions League tegen Monaco. Het verloor met 2-3.