Vincent Kompany stond tegen Manchester United voor het tweede duel op rij in de basis, en dat voor het eerst sinds mei. Tegen Southampton werd hij na 78 minuten vervangen, tegen de stadsrivaal werd hij woensdag al tijdens de rust vervangen.

Zijn ploegmaat Gael Clichy stelt de fans van de Citizens echter gerust: Kompany liep geen blessure op. 'Er is geen reden tot bezorgdheid', zegt de Franse verdediger op de clubwebsite. 'Hij is lang out geweest en speelde drie dagen geleden 80 minuten. Hij wil vooral voorkomen dat hij opnieuw geblesseerd raakt. Dat is niet gebeurd en dat is het voornaamste'.

Man City, zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, was de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft op Old Trafford, maar Kelechi Iheanacho liet de 0-1 van dichtbij liggen. Juan Mata maakte in de 54e minuut wel het verschil voor de thuisploeg.

Opmerkelijk: voor City-coach Pep Guardiola is het al de zesde wedstrijd op rij zonder zege. (KVDA)

Vincent Kompany stond tegen Manchester United voor het tweede duel op rij in de basis, en dat voor het eerst sinds mei. Tegen Southampton werd hij na 78 minuten vervangen, tegen de stadsrivaal werd hij woensdag al tijdens de rust vervangen. Zijn ploegmaat Gael Clichy stelt de fans van de Citizens echter gerust: Kompany liep geen blessure op. 'Er is geen reden tot bezorgdheid', zegt de Franse verdediger op de clubwebsite. 'Hij is lang out geweest en speelde drie dagen geleden 80 minuten. Hij wil vooral voorkomen dat hij opnieuw geblesseerd raakt. Dat is niet gebeurd en dat is het voornaamste'.Man City, zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, was de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft op Old Trafford, maar Kelechi Iheanacho liet de 0-1 van dichtbij liggen. Juan Mata maakte in de 54e minuut wel het verschil voor de thuisploeg. Opmerkelijk: voor City-coach Pep Guardiola is het al de zesde wedstrijd op rij zonder zege. (KVDA)