Gefrustreerde Ronaldo mist penalty: Portugal speelt gelijk tegen Oostenrijk

© Reuters

Kan Portugal de “misstap” tegen IJsland (1-1) rechtzetten? Dat was de grote vraag voor de wedstrijd van Cristiano Ronaldo en co tegen Oostenrijk. Dat laatste moest ook aan de bak na de smadelijke nederlaag tegen Hongarije op de eerste speeldag in groep F. Na een aangename wedstrijd bleef het echter 0-0. Ronaldo, die met 128 caps het record van Luis Figo verbrak, knalde tien minuten voor tijd een strafschop tegen de paal.

Na een goede eerste helft stond het 0-0, en daar mocht vooral Oostenrijk blij mee zijn. De beste kans was voor Nani, die op de paal kopte. Ook in de tweede helft kreeg Portugal de beste kansen, Een kwartier voor tijd leek de ban gebroken: Hinteregger trok iets te opvallend aan het truitje van Ronaldo in de zestien. Een duidelijke penalty. Ronaldo trapte zelf de elfmeter, maar die spatte op de paal uiteen.

Het mocht niet zijn zaterdagavond voor de Portugezen in het Parc des Princes. Alles ligt nog open in deze groep. Hongarije leidt met 4 punten, gevolgd door IJsland en Portugal met 2 punten. Oostenrijk staat laatste met 1 punt. Iedereen kan dus nog naar de 1/8 finales.