Gewezen judokampioene Gella Vandecaveye (37) start met judo-initiatie voor voetballers. Onder meer Anderlecht toonde al belangstelling.

"Het idee is gegroeid tijdens een gesprek met Michel Verschueren op het stadhuis van Brussel naar aanleiding van de uitreiking van de Trofee voor Sportverdienste", vertelt Vandecaveye aan Sport/Voetbalmagazine. "'s Anderendaags al belde Herman Van Holsbeeck mij om te melden dat ze dat zeker willen doen en dat we dat na de play-offs eens verder zullen bekijken."

Ondertussen liet ook al KV Kortrijk interesse blijken. "Onlangs gaf ik de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en achteraf zegden Hein Vanhaezebrouck en Philippe Vande Walle mij dat ze dat volgend seizoen zullen voorzien."

Contactsport

Voetbal is net als judo een contactsport, benadrukt Eddy Vinckier, de vroegere coach en huidige manager van Vandecaveye. "Maar het is niet de bedoeling dat wij voetballers hun tegenstander leren vastgrijpen en gooien. Het belangrijkste is dat ze in de duels stevig op hun voeten blijven staan en daar zijn in het judo technieken voor die ook in het voetbal gebruikt kunnen worden. Voetballers vallen ook vaak niet goed. Een voetballer die valt, is precies een blok hout."

Judotraining voor voetballers is niet nieuw. "Wel, op de laatste verkiezing van de 'West-Vlaming van het Jaar' ontmoette ik Adrie Koster en Jan Van Winckel, de hoofdtrainer en de conditietrainer van Club Brugge," zegt Vinckier, "en vertelde Koster mij dat er bij Ajax twee keer per week judotraining wordt gegeven."

Gewezen judokampioene Gella Vandecaveye (37) start met judo-initiatie voor voetballers. Onder meer Anderlecht toonde al belangstelling. "Het idee is gegroeid tijdens een gesprek met Michel Verschueren op het stadhuis van Brussel naar aanleiding van de uitreiking van de Trofee voor Sportverdienste", vertelt Vandecaveye aan Sport/Voetbalmagazine. "'s Anderendaags al belde Herman Van Holsbeeck mij om te melden dat ze dat zeker willen doen en dat we dat na de play-offs eens verder zullen bekijken." Ondertussen liet ook al KV Kortrijk interesse blijken. "Onlangs gaf ik de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en achteraf zegden Hein Vanhaezebrouck en Philippe Vande Walle mij dat ze dat volgend seizoen zullen voorzien." Contactsport Voetbal is net als judo een contactsport, benadrukt Eddy Vinckier, de vroegere coach en huidige manager van Vandecaveye. "Maar het is niet de bedoeling dat wij voetballers hun tegenstander leren vastgrijpen en gooien. Het belangrijkste is dat ze in de duels stevig op hun voeten blijven staan en daar zijn in het judo technieken voor die ook in het voetbal gebruikt kunnen worden. Voetballers vallen ook vaak niet goed. Een voetballer die valt, is precies een blok hout." Judotraining voor voetballers is niet nieuw. "Wel, op de laatste verkiezing van de 'West-Vlaming van het Jaar' ontmoette ik Adrie Koster en Jan Van Winckel, de hoofdtrainer en de conditietrainer van Club Brugge," zegt Vinckier, "en vertelde Koster mij dat er bij Ajax twee keer per week judotraining wordt gegeven."