RC Genk heeft op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League meteen zijn eerste punt gepakt. De Belgische landskampioen speelde in groep E op eigen veld 0-0 gelijk tegen Valencia, de nummer drie uit de Primera Division.

Vooral in de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen om op voorsprong te komen. Onmiddellijk na de pauze testte Vossen de vuisten van Alves. Tien minuten later stond het ei zo na 0-1, maar Köteles was attent op een poging van Piatti.

Twintig minuten voor affluiten was het opnieuw bibberen voor de Limburgers, toen een knappe omhaal van Rami tegen de lat belandde. Aan de overzijde had Simaeys zeven minuten voor tijd de 1-0 aan de voet, maar Alves tikte zijn schot over doel.

Trots

Coach Mario Been was heel tevreden met het eerste punt van Genk in groep E. De Nederlander was van mening dat zijn team een sterke prestatie heeft neergezet.

"Ik ben heel gelukkig, dit is iets waar we trots op kunnen zijn", zei Been voor de microfoon van 2BE. "We hebben keihard gewerkt en dankzij een sterke teamprestatie hebben we een punt gepakt tegen een topteam als Valencia".

Chelsea leidt

In dezelfde groep wordt Chelsea leider na een 2-0 zege tegen Bayer Leverkusen. De Blues haalden het dankzij treffers van David Luiz en Juan Mata.

Op de tweede speeldag van de groepsfase moeten de Genkenaars op 28 september naar Leverkusen en ontvangt Valencia Chelsea. (Belga/KVDA)

De andere uitslagen van woensdag in de Champions League:

Groep F:

Olympiacos - Marseille 0-1

Borussia Dortmund - Arsenal 1-1

Groep G: Porto - Shakhtar Donetsk 2-1

APOEL Nicosia - Zenit Sint-Petersburg 2-1

Groep H: Barcelona - AC Milan 2-2

Plzen - BATE Borisov 1-1

RC Genk heeft op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League meteen zijn eerste punt gepakt. De Belgische landskampioen speelde in groep E op eigen veld 0-0 gelijk tegen Valencia, de nummer drie uit de Primera Division. Vooral in de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen om op voorsprong te komen. Onmiddellijk na de pauze testte Vossen de vuisten van Alves. Tien minuten later stond het ei zo na 0-1, maar Köteles was attent op een poging van Piatti. Twintig minuten voor affluiten was het opnieuw bibberen voor de Limburgers, toen een knappe omhaal van Rami tegen de lat belandde. Aan de overzijde had Simaeys zeven minuten voor tijd de 1-0 aan de voet, maar Alves tikte zijn schot over doel. Trots Coach Mario Been was heel tevreden met het eerste punt van Genk in groep E. De Nederlander was van mening dat zijn team een sterke prestatie heeft neergezet. "Ik ben heel gelukkig, dit is iets waar we trots op kunnen zijn", zei Been voor de microfoon van 2BE. "We hebben keihard gewerkt en dankzij een sterke teamprestatie hebben we een punt gepakt tegen een topteam als Valencia". Chelsea leidt In dezelfde groep wordt Chelsea leider na een 2-0 zege tegen Bayer Leverkusen. De Blues haalden het dankzij treffers van David Luiz en Juan Mata. Op de tweede speeldag van de groepsfase moeten de Genkenaars op 28 september naar Leverkusen en ontvangt Valencia Chelsea. (Belga/KVDA)