Heel RC Genk reageerde bijzonder gelukkig nadat de Belgische landskampioen zich gisteravond had verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League (CL) en de bijhorende 15 miljoen euro.

Onder andere voorzitter Herbert Houben straalde van geluk. "Ik ben bijzonder gelukkig. Niet alleen omwille van de prestatie, maar ook omwille van het feit dat we als club een heel grote stap vooruit zetten. Dit is een flinke stap voor de ontwikkeling van de club én de spelers", verklaarde hij. "We gaan die 15 miljoen euro verstandig beheren".

"Dit is een fantastisch gevoel," reageerde algemeen directeur Dirk Degraen. "We moeten nu zien dat we de troepen bij mekaar kunnen houden en kunnen zes keer genieten. Ik wist dat ex-coach Frank Vercauteren in de tribunes zat. Het is mooi dat hij toch op een stille manier kan genieten van deze kwalificatie, want hij heeft er toch zeker een aandeel in."

Dat beaamt coach ad interim Pierre Denier: "Dat Frank in de tribune zat, is toch wel een verrassing van formaat. Ik wil hem zeker bedanken, want dit is ook zijn verdienste. Nu is het tijd voor een glaasje champagne".

De Hongaarse doelman Laszlo Köteles werd de held van Genk door in de strafschoppenserie de elfmeters van Dvalishvili en Golasa te pareren. "Iedereen is de held vandaag. Ik moet mijn ploegmaats bedanken dat ze tijdens de wedstrijd tweemaal konden scoren en dat ze al hun vier strafschoppen binnentrapten. Ik deed wat ik moest doen", bleef hij bescheiden.

"Dit is fantastisch", vond ook kapitein David Hubert. "We waren de betere ploeg en verdienden deze kwalificatie. We waren tijdens de verlengingen wel vermoeid, maar na de strafschoppen viel er een bijzonder grote druk van onze schouders", liet hij optekenen.

"Wat een fantastisch gevoel", vond spits Jelle Vossen, goed voor de eerste Genkse treffer dinsdag. "We hebben sinds vorig jaar een heel mooi parcours afgelegd en dit is dé ultieme bekroning. Toen Genk zich negen jaar geleden voor het eerst voor de CL plaatste, stond ik nog als ballenjongen met de CL-vlag te zwaaien en nu speel ik zelf op het kampioenenbal. Schitterend toch". (Belga/KVDA)

Heel RC Genk reageerde bijzonder gelukkig nadat de Belgische landskampioen zich gisteravond had verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League (CL) en de bijhorende 15 miljoen euro. Onder andere voorzitter Herbert Houben straalde van geluk. "Ik ben bijzonder gelukkig. Niet alleen omwille van de prestatie, maar ook omwille van het feit dat we als club een heel grote stap vooruit zetten. Dit is een flinke stap voor de ontwikkeling van de club én de spelers", verklaarde hij. "We gaan die 15 miljoen euro verstandig beheren". "Dit is een fantastisch gevoel," reageerde algemeen directeur Dirk Degraen. "We moeten nu zien dat we de troepen bij mekaar kunnen houden en kunnen zes keer genieten. Ik wist dat ex-coach Frank Vercauteren in de tribunes zat. Het is mooi dat hij toch op een stille manier kan genieten van deze kwalificatie, want hij heeft er toch zeker een aandeel in." Dat beaamt coach ad interim Pierre Denier: "Dat Frank in de tribune zat, is toch wel een verrassing van formaat. Ik wil hem zeker bedanken, want dit is ook zijn verdienste. Nu is het tijd voor een glaasje champagne". De Hongaarse doelman Laszlo Köteles werd de held van Genk door in de strafschoppenserie de elfmeters van Dvalishvili en Golasa te pareren. "Iedereen is de held vandaag. Ik moet mijn ploegmaats bedanken dat ze tijdens de wedstrijd tweemaal konden scoren en dat ze al hun vier strafschoppen binnentrapten. Ik deed wat ik moest doen", bleef hij bescheiden. "Dit is fantastisch", vond ook kapitein David Hubert. "We waren de betere ploeg en verdienden deze kwalificatie. We waren tijdens de verlengingen wel vermoeid, maar na de strafschoppen viel er een bijzonder grote druk van onze schouders", liet hij optekenen. "Wat een fantastisch gevoel", vond spits Jelle Vossen, goed voor de eerste Genkse treffer dinsdag. "We hebben sinds vorig jaar een heel mooi parcours afgelegd en dit is dé ultieme bekroning. Toen Genk zich negen jaar geleden voor het eerst voor de CL plaatste, stond ik nog als ballenjongen met de CL-vlag te zwaaien en nu speel ik zelf op het kampioenenbal. Schitterend toch". (Belga/KVDA)