Na de recente Afrika Cup in Equatoriaal-Guinea had Leekens het over 'een terugkeer naar de jaren 60: geen water, geen elektriciteit, geen internet.'

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine neemt de Belgische bondscoach van Tunesië geen van die woorden terug: "De CAF (Confédération Africaine de Football, nvdr) heeft Tunesië flink benadeeld en ik vond dat ik daar iets moest over zeggen. Waarom zwijgen als je op die manier behandeld wordt? We werden ergens in een hotel gedropt, ver weg van alles, kregen een bus zonder airco, we moesten een trainingsveld delen met twee andere ploegen, waardoor we soms pal op de middag moesten trainen in een verzengende zon. We hebben klacht ingediend, er was sprake om ons uit te sluiten van de volgende kwalificatieronde voor de komende Afrika Cup, maar intussen is die heisa al bekoeld. Het toernooi was wél een speciale ervaring."

WK 2018

Toch besliste hij, ook na de schandalige arbitrage waardoor Tunesië in de kwartfinales sneuvelde tegen het thuisland, te blijven werken in Afrika.

Leekens: "Ik had kunnen vertrekken naar Qatar of Egypte, maar ik wilde doorgaan met Tunesië. Het volk heeft de nationale ploeg weer in de armen gesloten na een zware relatiecrisis. De sfeer was zo vijandig geworden dat de nationale ploeg niet meer durfde te spelen in Tunis, maar bij de terugkeer uit Equatoriaal-Guinea stonden de mensen enthousiast te wachten op de luchthaven."

"We zijn weer herbegonnen, zoals in de goeie jaren, we staan opnieuw in de top 30 van de FIFA-ranking. Wat gebeurde tegen Guinea was een schande, maar je moet vooruitkijken, een bladzijde durven omslaan. Alleen stomerikken blijven achterom kijken. Voor ons ligt de Afrika Cup 2017 en het WK 2018."

Wilmots

65 is hij nu, Georges Leekens, maar nog niet van plan met pensioen te gaan. "Dit is mijn vijfde trainerservaring buiten België. Ik heb net een maand in Equatoriaal-Guinea overleefd, we zijn gaan voetballen in Japan en China, en ik hou het nog altijd vol. Zodra je een datum aankondigt waarop je wil stoppen, ben je al een beetje gestopt. Ik denk er niet aan, ik geniet van mijn werk in Tunesië. Ik ben hier even populair als Marc Wilmots in België," aldus de ex-coach van de Rode Duivels.

Na de recente Afrika Cup in Equatoriaal-Guinea had Leekens het over 'een terugkeer naar de jaren 60: geen water, geen elektriciteit, geen internet.'In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine neemt de Belgische bondscoach van Tunesië geen van die woorden terug: "De CAF (Confédération Africaine de Football, nvdr) heeft Tunesië flink benadeeld en ik vond dat ik daar iets moest over zeggen. Waarom zwijgen als je op die manier behandeld wordt? We werden ergens in een hotel gedropt, ver weg van alles, kregen een bus zonder airco, we moesten een trainingsveld delen met twee andere ploegen, waardoor we soms pal op de middag moesten trainen in een verzengende zon. We hebben klacht ingediend, er was sprake om ons uit te sluiten van de volgende kwalificatieronde voor de komende Afrika Cup, maar intussen is die heisa al bekoeld. Het toernooi was wél een speciale ervaring."WK 2018Toch besliste hij, ook na de schandalige arbitrage waardoor Tunesië in de kwartfinales sneuvelde tegen het thuisland, te blijven werken in Afrika.Leekens: "Ik had kunnen vertrekken naar Qatar of Egypte, maar ik wilde doorgaan met Tunesië. Het volk heeft de nationale ploeg weer in de armen gesloten na een zware relatiecrisis. De sfeer was zo vijandig geworden dat de nationale ploeg niet meer durfde te spelen in Tunis, maar bij de terugkeer uit Equatoriaal-Guinea stonden de mensen enthousiast te wachten op de luchthaven." "We zijn weer herbegonnen, zoals in de goeie jaren, we staan opnieuw in de top 30 van de FIFA-ranking. Wat gebeurde tegen Guinea was een schande, maar je moet vooruitkijken, een bladzijde durven omslaan. Alleen stomerikken blijven achterom kijken. Voor ons ligt de Afrika Cup 2017 en het WK 2018."Wilmots65 is hij nu, Georges Leekens, maar nog niet van plan met pensioen te gaan. "Dit is mijn vijfde trainerservaring buiten België. Ik heb net een maand in Equatoriaal-Guinea overleefd, we zijn gaan voetballen in Japan en China, en ik hou het nog altijd vol. Zodra je een datum aankondigt waarop je wil stoppen, ben je al een beetje gestopt. Ik denk er niet aan, ik geniet van mijn werk in Tunesië. Ik ben hier even populair als Marc Wilmots in België," aldus de ex-coach van de Rode Duivels.