Volgens de Turkse sportzender NTVspor bezochten de rechercheurs in Florya de trainingsfaciliteiten van de 17-voudige Turkse kampioen, de burelen in het gloednieuwe stadion alsook de privéwoning van sportcöordinator Bülent Tulun.

Eric Gerets

De autoriteiten zouden op zoek zijn naar informatie over de competitiewedstrijd tussen Fenerbahçe en Denizlispor uit 2006. Die wedstrijd eindigde in verdachte omstandigheden op een gelijkspel waardoor Galatasaray de landstitel mocht vieren. Gerets was destijds aan de oevers van de Bosporus in zijn eerste seizoen als coach van Galatasaray aan de slag.

Bülent Tulun

De Turkse topclub bevestigde ondertussen dat er een onderzoek aan de gang is. Op hun website beklemtonen ze dat "een getuigenis van Bülent Tulun noodzakelijk was in het lopende onderzoek. Bülent Tulun en de club zullen alles doen om de politie en de onderzoeksrechter verder te helpen".

Getuige

Ook bestuurslid Sedat Dogan benadrukte dat Bülent Tulun enkel een verklaring als getuige moest afleggen. In een persmededeling verklaarde hij dat het huidige onderzoek niets te maken heeft met het grootschalige omkoopschandaal dat het Turkse voetbal nu al een maand in de ban houdt. Volgens hem zou Tulun door de politie ondervraagd zijn over een brief uit 2007 waarin hij toenmalig Galatasaray-voorzitter Özhan Canaydin op de hoogte bracht van onregelmatigheden bij transfers.

Eric Gerets is momenteel bondscoach bij Marokko. (EE)

Volgens de Turkse sportzender NTVspor bezochten de rechercheurs in Florya de trainingsfaciliteiten van de 17-voudige Turkse kampioen, de burelen in het gloednieuwe stadion alsook de privéwoning van sportcöordinator Bülent Tulun. Eric Gerets De autoriteiten zouden op zoek zijn naar informatie over de competitiewedstrijd tussen Fenerbahçe en Denizlispor uit 2006. Die wedstrijd eindigde in verdachte omstandigheden op een gelijkspel waardoor Galatasaray de landstitel mocht vieren. Gerets was destijds aan de oevers van de Bosporus in zijn eerste seizoen als coach van Galatasaray aan de slag. Bülent Tulun De Turkse topclub bevestigde ondertussen dat er een onderzoek aan de gang is. Op hun website beklemtonen ze dat "een getuigenis van Bülent Tulun noodzakelijk was in het lopende onderzoek. Bülent Tulun en de club zullen alles doen om de politie en de onderzoeksrechter verder te helpen". Getuige Ook bestuurslid Sedat Dogan benadrukte dat Bülent Tulun enkel een verklaring als getuige moest afleggen. In een persmededeling verklaarde hij dat het huidige onderzoek niets te maken heeft met het grootschalige omkoopschandaal dat het Turkse voetbal nu al een maand in de ban houdt. Volgens hem zou Tulun door de politie ondervraagd zijn over een brief uit 2007 waarin hij toenmalig Galatasaray-voorzitter Özhan Canaydin op de hoogte bracht van onregelmatigheden bij transfers. Eric Gerets is momenteel bondscoach bij Marokko. (EE)