Het was de radiozender Europe 1 die met het nieuws naar buiten kwam. Volgens een bron bij het Franse gerecht zou Brandao ondervraagd zijn door de Parijse politie.

De officiële beschuldiging is 'vrijwillige slagen en verwondingen, met voorbedachten rade, begaan in een sportieve omgeving'.

Op voetbalniveau riskeert de Braziliaanse aanvaller ook al een zware straf vanwege de Franse voetballiga (LFP). Die kan gaan tot twee jaar effectieve schorsing.

Niet op training

PSG maakte na het incident bekend dat Thiago Motta aan de kopstoot een gebroken neus overgehouden had.

Voetbalclub Bastia 'veroordeelde' de daad van zijn spits, maar gaf hem evenwel geen sanctie. Hij was wel niet aanwezig op training de voorbije dagen, en verontschuldigde zich ook via Facebook en Twitter bij Thiago Motta. Die boodschap was even later wel verdwenen van zijn pagina's. (Belga/AFP/KVDA)

Het was de radiozender Europe 1 die met het nieuws naar buiten kwam. Volgens een bron bij het Franse gerecht zou Brandao ondervraagd zijn door de Parijse politie. De officiële beschuldiging is 'vrijwillige slagen en verwondingen, met voorbedachten rade, begaan in een sportieve omgeving'. Op voetbalniveau riskeert de Braziliaanse aanvaller ook al een zware straf vanwege de Franse voetballiga (LFP). Die kan gaan tot twee jaar effectieve schorsing. PSG maakte na het incident bekend dat Thiago Motta aan de kopstoot een gebroken neus overgehouden had. Voetbalclub Bastia 'veroordeelde' de daad van zijn spits, maar gaf hem evenwel geen sanctie. Hij was wel niet aanwezig op training de voorbije dagen, en verontschuldigde zich ook via Facebook en Twitter bij Thiago Motta. Die boodschap was even later wel verdwenen van zijn pagina's. (Belga/AFP/KVDA)