In de eerste helft had vooral Al Hilal het betere van het spel, maar telkens liet de afwerking te wensen over. En zoals zo vaak in het voetbal krijg je dan het deksel op de neus. Al kwam die opdoffer wel heel laat.

Lucky goal

Pas in de 82ste minuut kon de Tunesiër Youssef Msakni de overwinning veilig stellen voor Gerets en Co. Het is voor de aanvaller al zijn zesde doelpunt in amper zeven wedstrijden. Hij fleurde zo de terugkeer van zijn coach naar diens voormalige ploeg op. Gerets was trainer bij Al Hilal in het seizoen 2009-2010 en won er toen meteen de landstitel.

De Leeuw geeft toe dat er wat geluk mee gemoeid was bij het doelpunt. "Het schot van Msakni week nog af op een verdediger. Dat is voetbal", liet hij weten in de Aziatische pers.

De 0-1-uitoverwinning schept mogelijkheden, maar de ex-Gouden Schoen (in 1982) hoedt zich voor gevaarlijke uitspraken. "Er is nog een wedstrijd die zich als aartsmoeilijk aankondigt. Ook nu hadden we weinig kansen, telkens één in beide helften, en dat zal komende woensdag niet anders zijn".

Twee Belgische trainers in kampioenenbal

Niet alleen in het Aziatische kampioenenbal, maar ook in de competitie haalt Gerets zijn gram. Daar eindigde hij op een tweede plaats, op vijf punten van kampioen Al Sadd.

Naast Gerets heeft ook Michel Preud'homme zicht op de volgende ronde. Hij won dinsdag al met Al Shabab de heenwedstrijd op het veld van Al Gharafa met 1-2. Beide trainers maken dus nog kans om de felbegeerde beker te winnen. (ML)

De 'lucky goal' van Youssef Msakni:

In de eerste helft had vooral Al Hilal het betere van het spel, maar telkens liet de afwerking te wensen over. En zoals zo vaak in het voetbal krijg je dan het deksel op de neus. Al kwam die opdoffer wel heel laat.Lucky goalPas in de 82ste minuut kon de Tunesiër Youssef Msakni de overwinning veilig stellen voor Gerets en Co. Het is voor de aanvaller al zijn zesde doelpunt in amper zeven wedstrijden. Hij fleurde zo de terugkeer van zijn coach naar diens voormalige ploeg op. Gerets was trainer bij Al Hilal in het seizoen 2009-2010 en won er toen meteen de landstitel. De Leeuw geeft toe dat er wat geluk mee gemoeid was bij het doelpunt. "Het schot van Msakni week nog af op een verdediger. Dat is voetbal", liet hij weten in de Aziatische pers. De 0-1-uitoverwinning schept mogelijkheden, maar de ex-Gouden Schoen (in 1982) hoedt zich voor gevaarlijke uitspraken. "Er is nog een wedstrijd die zich als aartsmoeilijk aankondigt. Ook nu hadden we weinig kansen, telkens één in beide helften, en dat zal komende woensdag niet anders zijn".Twee Belgische trainers in kampioenenbalNiet alleen in het Aziatische kampioenenbal, maar ook in de competitie haalt Gerets zijn gram. Daar eindigde hij op een tweede plaats, op vijf punten van kampioen Al Sadd.Naast Gerets heeft ook Michel Preud'homme zicht op de volgende ronde. Hij won dinsdag al met Al Shabab de heenwedstrijd op het veld van Al Gharafa met 1-2. Beide trainers maken dus nog kans om de felbegeerde beker te winnen. (ML) De 'lucky goal' van Youssef Msakni: