"Onze droom is over, we beseffen dat vijftien minuten goed voetballen niet volstaat om een mirakel te realiseren", zo luidde de harde maar eenvoudige conclusie van Erik Gerets nadat hij met Lekhwiya SC in de return van de kwartfinales van de Aziatische Champions League met 1-4 had verloren van Guangzhou Evergrande. De heenwedstrijd eindigde in China al op 2-0. "Het was gewoonweg niet voldoende. De kwaliteit van de ploegen, maar vooral de individuen gaf de doorslag."

Daarmee doelde de voormalige Rode Duivel op het opportunisme van de 24-jarige Braziliaan Elkeson, die over de twee duels driemaal scoorde en met zijn beweeglijkheid een gesel was voor de verdediging van Lekhwiya SC.

"We moeten één grote les trekken uit dit avontuur", verkondigde Gerets op de officiële website van de AFC (Asian Football Confederation). "Als je op dit niveau moet aantreden, is het bijzonder belangrijk uit te gaan van een sterke organisatie. Die moet constant intact worden gehouden. De geringste fout of misstap wordt toch afgestraft."

"Onze droom is over, we beseffen dat vijftien minuten goed voetballen niet volstaat om een mirakel te realiseren", zo luidde de harde maar eenvoudige conclusie van Erik Gerets nadat hij met Lekhwiya SC in de return van de kwartfinales van de Aziatische Champions League met 1-4 had verloren van Guangzhou Evergrande. De heenwedstrijd eindigde in China al op 2-0. "Het was gewoonweg niet voldoende. De kwaliteit van de ploegen, maar vooral de individuen gaf de doorslag."Daarmee doelde de voormalige Rode Duivel op het opportunisme van de 24-jarige Braziliaan Elkeson, die over de twee duels driemaal scoorde en met zijn beweeglijkheid een gesel was voor de verdediging van Lekhwiya SC."We moeten één grote les trekken uit dit avontuur", verkondigde Gerets op de officiële website van de AFC (Asian Football Confederation). "Als je op dit niveau moet aantreden, is het bijzonder belangrijk uit te gaan van een sterke organisatie. Die moet constant intact worden gehouden. De geringste fout of misstap wordt toch afgestraft."