Niet Antonio Di Natale van Udinese, maar wel de al dertigjarige Germán Denis vond tot nu toe het gemakkelijkst de weg naar doel in de Italiaanse competitie.

Tien goals in twaalf competitiewedstrijden, waaronder twee strafschoppen, dat is de voorlopige productie van de Zuid-Amerikaan. Opmerkelijke cijfers, zeker als je weet dat zijn werkgever Atalanta Bergamo voorlopig niet verder geraakt dan een veertiende plaats in de Serie A.

Afgelopen weekend stond er voor Denis een speciale ontmoeting op het programma, want hij nam met een doelpunt een beetje wraak op zijn voormalige werkgever Napoli. Het duel eindigde op een 1-1-gelijkspel.

In 2008 kwam de Argentijnse aanvaller naar de Serie A, nadat hij was uitgekomen bij zes clubs in zijn vaderland en Serie B-club Cesena (in het seizoen 2002/03). Napoli dacht een nieuwe Diego Maradona in haar rangen te tellen, maar met 13 treffers in 63 wedstrijden op twee seizoenen tijd kon Denis die belofte niet inlossen. Udinese verloste hem in 2010, maar ook dat avontuur draaide eigenlijk uit op een mislukking.

Een verhuur aan Atalanta Bergamo pakt nu wonderwel goed uit. "Ik koester echter geen revanchegevoelens", verklaarde Denis in de Italiaanse media. "Ik wil alleen maar laten zien wat ik waard ben. En dan niet om Napoli pijn te doen, maar om Atalanta Bergamo te helpen." (FV)

Niet Antonio Di Natale van Udinese, maar wel de al dertigjarige Germán Denis vond tot nu toe het gemakkelijkst de weg naar doel in de Italiaanse competitie. Tien goals in twaalf competitiewedstrijden, waaronder twee strafschoppen, dat is de voorlopige productie van de Zuid-Amerikaan. Opmerkelijke cijfers, zeker als je weet dat zijn werkgever Atalanta Bergamo voorlopig niet verder geraakt dan een veertiende plaats in de Serie A. Afgelopen weekend stond er voor Denis een speciale ontmoeting op het programma, want hij nam met een doelpunt een beetje wraak op zijn voormalige werkgever Napoli. Het duel eindigde op een 1-1-gelijkspel. In 2008 kwam de Argentijnse aanvaller naar de Serie A, nadat hij was uitgekomen bij zes clubs in zijn vaderland en Serie B-club Cesena (in het seizoen 2002/03). Napoli dacht een nieuwe Diego Maradona in haar rangen te tellen, maar met 13 treffers in 63 wedstrijden op twee seizoenen tijd kon Denis die belofte niet inlossen. Udinese verloste hem in 2010, maar ook dat avontuur draaide eigenlijk uit op een mislukking. Een verhuur aan Atalanta Bergamo pakt nu wonderwel goed uit. "Ik koester echter geen revanchegevoelens", verklaarde Denis in de Italiaanse media. "Ik wil alleen maar laten zien wat ik waard ben. En dan niet om Napoli pijn te doen, maar om Atalanta Bergamo te helpen." (FV)