De diagnose is onverbiddelijk en hard voor de Argentijnse verdediger/middenvelder Javier Zanetti: de 39-jarige aanvoerder van Inter scheurde tijdens het verloren competitieduel (1-0) tegen Palermo zijn linkerachillespees en zal maandenlang buiten strijd zijn. Toch betekent het niet het einde van de profcarrière van het clubicoon.

"Het is nog niet over", vertelde de aanvoerder strijdvaardig na het aanhoren van de definitieve (negatieve) diagnose. "Na zo lang is ook bij mij wel eens een bandenwissel nodig. Ik wil graag sterker terugkomen dan ooit. Daarom ga ik hard werken aan mijn revalidatie."

Coach Andrea Stramaccioni, die al opgezadeld zit met een behoorlijke geblesseerdenlijst, zat wel in zak en as na het wegvallen van de routinier. "We verliezen niet alleen onze kapitein, maar ook onze gids. Het is een heel moeilijk moment voor Inter", verklaarde hij aan Sky Sports.

Zanetti speelt al sinds 1995 voor Inter, wat gelijkstaat met meer dan 750 competitiewedstrijden in de Serie A. Dit seizoen miste hij, op een halfuur na, geen enkele minuut. Bovendien doet zijn ploeg het slecht met een voorlopige zevende plaats, met twee punten achterstand op nummer vijf AS Roma. Die stek geeft straks nog recht op een ticket voor de Europa League.

Bekijk hoe Zanetti de blessure oploopt:

De diagnose is onverbiddelijk en hard voor de Argentijnse verdediger/middenvelder Javier Zanetti: de 39-jarige aanvoerder van Inter scheurde tijdens het verloren competitieduel (1-0) tegen Palermo zijn linkerachillespees en zal maandenlang buiten strijd zijn. Toch betekent het niet het einde van de profcarrière van het clubicoon."Het is nog niet over", vertelde de aanvoerder strijdvaardig na het aanhoren van de definitieve (negatieve) diagnose. "Na zo lang is ook bij mij wel eens een bandenwissel nodig. Ik wil graag sterker terugkomen dan ooit. Daarom ga ik hard werken aan mijn revalidatie."Coach Andrea Stramaccioni, die al opgezadeld zit met een behoorlijke geblesseerdenlijst, zat wel in zak en as na het wegvallen van de routinier. "We verliezen niet alleen onze kapitein, maar ook onze gids. Het is een heel moeilijk moment voor Inter", verklaarde hij aan Sky Sports. Zanetti speelt al sinds 1995 voor Inter, wat gelijkstaat met meer dan 750 competitiewedstrijden in de Serie A. Dit seizoen miste hij, op een halfuur na, geen enkele minuut. Bovendien doet zijn ploeg het slecht met een voorlopige zevende plaats, met twee punten achterstand op nummer vijf AS Roma. Die stek geeft straks nog recht op een ticket voor de Europa League.Bekijk hoe Zanetti de blessure oploopt: