De oefeninterland van Italië tegen Uruguay heeft een bijzonder tintje voor Gianluigi Buffon, de 33-jarige keeper van de Squadra. Buffon staat namelijk voor de 112e keer onder de lat in de nationale ploeg. Daarmee evenaart de doelman van Juve het interlandaantal van de legendarische Dino Zoff, nog altijd een van de iconen binnen het Italiaanse voetbal.

De twee doelmannen delen nu de derde positie op de eeuwige ranglijst. Alleen de al gestopte Fabio Cannavaro (136) en Paolo Maldini (126) droegen vaker het shirt van de Italiaanse nationale ploeg.

"Twee tot drie jaar geleden begon ik me te realiseren dat ik Zoff kon inhalen", vertelt Gigi Buffon. "Toen ik in 1997 debuteerde, was het een droom die uitkwam voor me. Ik dacht dat het onmogelijk zou zijn voor mij om een historisch figuur als Dino te evenaren. Zoff is een legende. Ik ben dan ook erg trots dat ik deze mijlpaal kon bereiken."

Aan een afscheid denkt Buffon nog lang niet. "Ik ben helemaal niet bezig met de status van recordinternational. Maar ik wel nog wel even doorgaan op dit elan. Ik hoop natuurlijk nog een positieve bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen van de Squadra." (FV)

De oefeninterland van Italië tegen Uruguay heeft een bijzonder tintje voor Gianluigi Buffon, de 33-jarige keeper van de Squadra. Buffon staat namelijk voor de 112e keer onder de lat in de nationale ploeg. Daarmee evenaart de doelman van Juve het interlandaantal van de legendarische Dino Zoff, nog altijd een van de iconen binnen het Italiaanse voetbal. De twee doelmannen delen nu de derde positie op de eeuwige ranglijst. Alleen de al gestopte Fabio Cannavaro (136) en Paolo Maldini (126) droegen vaker het shirt van de Italiaanse nationale ploeg. "Twee tot drie jaar geleden begon ik me te realiseren dat ik Zoff kon inhalen", vertelt Gigi Buffon. "Toen ik in 1997 debuteerde, was het een droom die uitkwam voor me. Ik dacht dat het onmogelijk zou zijn voor mij om een historisch figuur als Dino te evenaren. Zoff is een legende. Ik ben dan ook erg trots dat ik deze mijlpaal kon bereiken." Aan een afscheid denkt Buffon nog lang niet. "Ik ben helemaal niet bezig met de status van recordinternational. Maar ik wel nog wel even doorgaan op dit elan. Ik hoop natuurlijk nog een positieve bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen van de Squadra." (FV)