Dat heeft de 40-jarige doelman donderdag bekendgemaakt op een persconferentie. Hij weet naar eigen zeggen nog niet of hij een punt zet achter zijn carrière.

De Italiaan speelt zaterdag thuis tegen Hellas Verona zijn laatste wedstrijd voor de Oude Dame, zo vertelde de aanvoerder van Juve. 'Het was belangrijk voor mij dit avontuur te beëindigen met de landstitel en de beker.'

De ervaren keeper sluit niet uit dat hij nog elders aan de slag gaat. Volgende week beslist hij of hij zal ingaan op één van de aanbiedingen die hij op zak heeft. Aantreden voor een andere Italiaanse club is uitgesloten, verzekerde Buffon. 'Wat ik ga doen? Zaterdag speel ik een wedstrijd, dat is het enige dat vaststaat', zei Buffon.

'Tot twee weken geleden was ik zeker dat ik zou stoppen. Maar ik heb enkele prikkelende voorstellen gekregen, zowel om op als naast het veld door te gaan. Naast het veld kwam het meest interessante voorstel van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli.'

'Er gaan heel wat emoties door me heen, blijdschap hoort daar zeker bij. Veel mensen hier hielden van mij. Ik heb ervoor gevochten om dat te verdienen', besloot de charismatische doelman, die sinds 2001 voor Juventus speelt.

Buffon werd zondag voor de negende keer kampioen van Italië met Juventus, een record. In 2006 won hij met Italië het WK. Buffon telt 176 caps bij de Azzurri.

De Champions League kon hij echter nooit winnen met Juventus.

Interview

In een interview met Sport/Voetbalmagazine sprak Buffon in januari al over zijn toekomst. Hij zei toen nog altijd gelukkig te zijn 'met wat hij doet'.

Lees: 'Soms ben ik beschaamd om mezelf'

Dat heeft de 40-jarige doelman donderdag bekendgemaakt op een persconferentie. Hij weet naar eigen zeggen nog niet of hij een punt zet achter zijn carrière.De Italiaan speelt zaterdag thuis tegen Hellas Verona zijn laatste wedstrijd voor de Oude Dame, zo vertelde de aanvoerder van Juve. 'Het was belangrijk voor mij dit avontuur te beëindigen met de landstitel en de beker.' De ervaren keeper sluit niet uit dat hij nog elders aan de slag gaat. Volgende week beslist hij of hij zal ingaan op één van de aanbiedingen die hij op zak heeft. Aantreden voor een andere Italiaanse club is uitgesloten, verzekerde Buffon. 'Wat ik ga doen? Zaterdag speel ik een wedstrijd, dat is het enige dat vaststaat', zei Buffon. 'Tot twee weken geleden was ik zeker dat ik zou stoppen. Maar ik heb enkele prikkelende voorstellen gekregen, zowel om op als naast het veld door te gaan. Naast het veld kwam het meest interessante voorstel van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli.' 'Er gaan heel wat emoties door me heen, blijdschap hoort daar zeker bij. Veel mensen hier hielden van mij. Ik heb ervoor gevochten om dat te verdienen', besloot de charismatische doelman, die sinds 2001 voor Juventus speelt.Buffon werd zondag voor de negende keer kampioen van Italië met Juventus, een record. In 2006 won hij met Italië het WK. Buffon telt 176 caps bij de Azzurri.De Champions League kon hij echter nooit winnen met Juventus.In een interview met Sport/Voetbalmagazine sprak Buffon in januari al over zijn toekomst. Hij zei toen nog altijd gelukkig te zijn 'met wat hij doet'.Lees: 'Soms ben ik beschaamd om mezelf'