Sport/Voetbalmagazine zocht de Luikenaar op in Bastia en peilde er onder andere naar zijn relatie met de Belgische nationale ploeg. Zijn niet-selectie voor het WK is ondertussen verteerd.

Gillet: "Het zal alleszins een groot gemis zijn als ik de balans van mijn carrière zal maken. Maar vanaf het moment dat ik hoorde dat ik niet naar Brazilië zou gaan, heb ik het relatief goed geaccepteerd. Ik heb de pagina omgeslagen. Ik houd er geen trauma aan over."

Hij was, zonder onderbreking, international van oktober 2007 tot oktober 2013. Maar viel uit de boot net op het moment dat de Duivels zich klaarmaakten voor Brazilië. Een heel slecht moment.

"Inderdaad... Ik heb me veel vragen gesteld. Omdat ik goed gespeeld had tegen Engeland en tegen Nederland tijdens het debuut van Marc Wilmots, omdat ik de WK-campagne begonnen was als titularis, omdat ik een enorm belangrijke goal gescoord had tegen Kroatië...

"Misschien is de gele kaart die ik in die match pakte me fataal geworden. Zonder die schorsing had ik ongetwijfeld gespeeld in Servië en misschien ook nog de volgende wedstrijden. Maar in plaats daarvan speelde ik geen seconde meer, zelfs niet tegen Wales, terwijl we al gekwalificeerd waren. Toen heb ik me al afgevraagd of ik wel zou worden geselecteerd voor Brazilië." Hoe heb je de matchen van de Rode Duivels beleefd?

Anderlecht

Dat het een moeilijke periode was, ontkent hij niet. "Omdat het volgde op mijn moeilijk seizoenseinde bij Anderlecht", legt de defensieve middenvelder uit. "Op de bank zitten, dat was me nog nooit overkomen. De bekendmaking van de selectie voor Brazilië was een bijkomende klap. Maar een nieuwe titel behalen en de eerste contacten met Bastia hebben me geholpen om alles te relativeren. Ik ben geëindigd bij Anderlecht met een derde opeenvolgende landstitel - de vierde in totaal - en ik heb als eerste de trofee in de lucht gestoken, als kapitein. Als afscheid had ik niet mooier kunnen dromen."

Het had anders kunnen verlopen als hij tijdens de play-offs in de basiself bij Anderlecht had gestaan. Gillet: "Dat heeft zeker meegespeeld. En ook dat ik in het tweede deel van het seizoen weer naar het middenveld geschoven werd. Wilmots zei me dat dat geen probleem was, dat hij me nog altijd als een rechtsachter voor de Rode Duivels beschouwde. Ik maakte me dus niet veel zorgen. Toch zijn ze naar Brazilië vertrokken zonder mij..."

Weer Rode Duivel

Voor de eerste interland na de Wereldbeker, tegen Australië, zat Gillet weer in de selectie. "Ik had definitief kunnen afzeggen voor de nationale ploeg, maar voor mij blijft zo'n selectie een grote eer, zeker met een dergelijke groep. En elke cap staat toch mooi op je cv. Ik heb me geen vragen gesteld. Ik heb altijd deel uitgemaakt van deze ploeg. Er is niet alleen die Wereldbeker hoor. Je hebt ook een periode ervoor. En erna."

Sport/Voetbalmagazine zocht de Luikenaar op in Bastia en peilde er onder andere naar zijn relatie met de Belgische nationale ploeg. Zijn niet-selectie voor het WK is ondertussen verteerd.Gillet: "Het zal alleszins een groot gemis zijn als ik de balans van mijn carrière zal maken. Maar vanaf het moment dat ik hoorde dat ik niet naar Brazilië zou gaan, heb ik het relatief goed geaccepteerd. Ik heb de pagina omgeslagen. Ik houd er geen trauma aan over."Hij was, zonder onderbreking, international van oktober 2007 tot oktober 2013. Maar viel uit de boot net op het moment dat de Duivels zich klaarmaakten voor Brazilië. Een heel slecht moment."Inderdaad... Ik heb me veel vragen gesteld. Omdat ik goed gespeeld had tegen Engeland en tegen Nederland tijdens het debuut van Marc Wilmots, omdat ik de WK-campagne begonnen was als titularis, omdat ik een enorm belangrijke goal gescoord had tegen Kroatië..."Misschien is de gele kaart die ik in die match pakte me fataal geworden. Zonder die schorsing had ik ongetwijfeld gespeeld in Servië en misschien ook nog de volgende wedstrijden. Maar in plaats daarvan speelde ik geen seconde meer, zelfs niet tegen Wales, terwijl we al gekwalificeerd waren. Toen heb ik me al afgevraagd of ik wel zou worden geselecteerd voor Brazilië." Hoe heb je de matchen van de Rode Duivels beleefd?AnderlechtDat het een moeilijke periode was, ontkent hij niet. "Omdat het volgde op mijn moeilijk seizoenseinde bij Anderlecht", legt de defensieve middenvelder uit. "Op de bank zitten, dat was me nog nooit overkomen. De bekendmaking van de selectie voor Brazilië was een bijkomende klap. Maar een nieuwe titel behalen en de eerste contacten met Bastia hebben me geholpen om alles te relativeren. Ik ben geëindigd bij Anderlecht met een derde opeenvolgende landstitel - de vierde in totaal - en ik heb als eerste de trofee in de lucht gestoken, als kapitein. Als afscheid had ik niet mooier kunnen dromen."Het had anders kunnen verlopen als hij tijdens de play-offs in de basiself bij Anderlecht had gestaan. Gillet: "Dat heeft zeker meegespeeld. En ook dat ik in het tweede deel van het seizoen weer naar het middenveld geschoven werd. Wilmots zei me dat dat geen probleem was, dat hij me nog altijd als een rechtsachter voor de Rode Duivels beschouwde. Ik maakte me dus niet veel zorgen. Toch zijn ze naar Brazilië vertrokken zonder mij..."Weer Rode DuivelVoor de eerste interland na de Wereldbeker, tegen Australië, zat Gillet weer in de selectie. "Ik had definitief kunnen afzeggen voor de nationale ploeg, maar voor mij blijft zo'n selectie een grote eer, zeker met een dergelijke groep. En elke cap staat toch mooi op je cv. Ik heb me geen vragen gesteld. Ik heb altijd deel uitgemaakt van deze ploeg. Er is niet alleen die Wereldbeker hoor. Je hebt ook een periode ervoor. En erna."