Aansluiting krijgen bij de clubs op de veilige plaatsen, dat is nog altijd het streven van de oud-international. Maar Glen De Boeck, die baalt van de tegenvallende prestaties en zeker van het scoreloos gelijkspel tegen Excelsior, beseft dat handhaving in de eredivisie dit seizoen het hoogst haalbare wordt voor VVV.

"Ik denk dat we in hetzelfde schuitje zitten als een vijftal andere ploegen", zegt de ex-trainer van Cercle Brugge en Germinal Beerschot in Voetbal International. "Daarvan komen wij er voor de winterstop nog drie tegen, met De Graafschap, NEC en Roda JC. We moeten negen punten uit de volgende vijf wedstrijden pakken om nog van een min of meer geslaagde eerste ronde te kunnen spreken."

Ondanks de teleurstellende competitiestart (amper zeven punten na twaalf speeldagen) kan De Boeck nog altijd rekenen op het vertrouwen van voorzitter Hai Berden.

"Ik hoopte dat we verder zouden zijn, dat is duidelijk", vervolgt hij. "Maar ik zie nog voldoende perspectieven om door te gaan. Hoe lang nog? Daar ga ik geen termijn op plaatsen. We moeten onze tijd niet verdoen met speculeren."

De kans is wel aanzienlijk dat er straks afscheid wordt genomen van de Nigeriaanse smaakmakers Michael Uchebo en Ahmed Musa, die op weg lijken naar Engeland.

"Ik weet het niet en vind het ook totaal niet belangrijk", stelt De Boeck. "Er is hier veel te veel gezegd en geschreven. Al die geruchten, het leidt alleen maar de aandacht af." (FV)

Aansluiting krijgen bij de clubs op de veilige plaatsen, dat is nog altijd het streven van de oud-international. Maar Glen De Boeck, die baalt van de tegenvallende prestaties en zeker van het scoreloos gelijkspel tegen Excelsior, beseft dat handhaving in de eredivisie dit seizoen het hoogst haalbare wordt voor VVV. "Ik denk dat we in hetzelfde schuitje zitten als een vijftal andere ploegen", zegt de ex-trainer van Cercle Brugge en Germinal Beerschot in Voetbal International. "Daarvan komen wij er voor de winterstop nog drie tegen, met De Graafschap, NEC en Roda JC. We moeten negen punten uit de volgende vijf wedstrijden pakken om nog van een min of meer geslaagde eerste ronde te kunnen spreken." Ondanks de teleurstellende competitiestart (amper zeven punten na twaalf speeldagen) kan De Boeck nog altijd rekenen op het vertrouwen van voorzitter Hai Berden. "Ik hoopte dat we verder zouden zijn, dat is duidelijk", vervolgt hij. "Maar ik zie nog voldoende perspectieven om door te gaan. Hoe lang nog? Daar ga ik geen termijn op plaatsen. We moeten onze tijd niet verdoen met speculeren." De kans is wel aanzienlijk dat er straks afscheid wordt genomen van de Nigeriaanse smaakmakers Michael Uchebo en Ahmed Musa, die op weg lijken naar Engeland. "Ik weet het niet en vind het ook totaal niet belangrijk", stelt De Boeck. "Er is hier veel te veel gezegd en geschreven. Al die geruchten, het leidt alleen maar de aandacht af." (FV)