Slechts 7 punten op 36 en een teleurstellende zeventiende plaats in het klassement van de eredivisie, dat is de trieste balans van Glen De Boeck bij VVV-Venlo. Zijn ploeg telt slechts één punt voorsprong op hekkensluiter Excelsior - de morele winnaar, tegen wie vorig weekend thuis niet kon worden gewonnen.

Bij de ex-international overheerste dan ook een gevoel van ontgoocheling na het doelpuntloze gelijkspel. "De kansen die je krijgt, moet je afmaken", verklaarde de oud-coach van Cercle Brugge en Beerschot op de persconferentie. "Als zo'n eerste doelpunt valt, dan neem je een stuk stress weg en gaat het makkelijker lopen. Maar ik blijft erbij dat we voldoende mogelijkheden hebben gecreëerd."

Een gebrek aan efficiëntie speelt zijn team parten. "We moeten realistisch zijn", beseft De Boeck. "Dat heeft ook te maken met kwaliteiten. Daardoor wordt het een lang, zwaar en moeilijk seizoen. Iedereen zal moeten beseffen dat we hard dienen te knokken om uit de gevarenzone weg te komen."

Middenvelder Ken Leemans (ex-KV Mechelen) werd ondertussen geopereerd aan zijn rug en zal lange tijd niet inzetbaar zijn. (FV)

Slechts 7 punten op 36 en een teleurstellende zeventiende plaats in het klassement van de eredivisie, dat is de trieste balans van Glen De Boeck bij VVV-Venlo. Zijn ploeg telt slechts één punt voorsprong op hekkensluiter Excelsior - de morele winnaar, tegen wie vorig weekend thuis niet kon worden gewonnen. Bij de ex-international overheerste dan ook een gevoel van ontgoocheling na het doelpuntloze gelijkspel. "De kansen die je krijgt, moet je afmaken", verklaarde de oud-coach van Cercle Brugge en Beerschot op de persconferentie. "Als zo'n eerste doelpunt valt, dan neem je een stuk stress weg en gaat het makkelijker lopen. Maar ik blijft erbij dat we voldoende mogelijkheden hebben gecreëerd." Een gebrek aan efficiëntie speelt zijn team parten. "We moeten realistisch zijn", beseft De Boeck. "Dat heeft ook te maken met kwaliteiten. Daardoor wordt het een lang, zwaar en moeilijk seizoen. Iedereen zal moeten beseffen dat we hard dienen te knokken om uit de gevarenzone weg te komen." Middenvelder Ken Leemans (ex-KV Mechelen) werd ondertussen geopereerd aan zijn rug en zal lange tijd niet inzetbaar zijn. (FV)