Goed nieuws voor Club Brugge: Monaco kan ook niet op Falcao rekenen

© Belga Image

Geen Radamel Falcao in de selectie van AS Monaco-trainer Thierry Henry voor het Champions League-duel van woensdag tegen Club Brugge.

De aanvoerder blesseerde zich afgelopen weekend tegen Straatsburg aan het linkerdijbeen.

Verder hoopt Henry dat tweede doelman Diego Benaglio, opnieuw in de selectie na een hamstringblessure, speelklaar raakt. AS Monaco heeft een keepersprobleem. De nummer één, Danijel Subasic, is buiten strijd met een blessure aan de rechterdij. Is Benaglio niet inzetbaar, dan zal Henry moeten opteren voor vierde keeper Loïc Badiashile. Derde doelman Seydou Sy, die zaterdag blunderde bij het eerste doelpunt van Straatsburg, staat immers niet op de lijst die AS Monaco indiende voor de Champions League.

De ziekenboeg van AS Monaco is behoorlijk groot. Naast Subasic en Falcao zijn Rony Lopes, Pietro Pellegri, Samuel Grandsir, Kevin N’Doram en Willem Geubbels out. Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli zullen wel van de partij zijn in Brugge.

Club Brugge en AS Monaco wisten nog geen punten te sprokkelen in groep A. Blauw-zwart verloor op de eerste speeldag na een knullig doelpunt in het slot met 0-1 van Borussia Dortmund. Op bezoek bij Atlético Madrid moest het team van Ivan Leko met 3-1 zijn meerdere erkennen in de Spaanse topclub. De Monegasken verloren dan weer met 1-2 van Atlético en met 3-0 van Dortmund.

De Bruggelingen hopen in Jan Breydel te profiteren van het ondermaatse vormpeil van de Monegasken, voorlaatste in de Ligue 1 met 6 op 30. ‘Maar het Europees niveau ligt toch nog altijd hoger dan dat van Club Brugge’, temperde coach Ivan Leko op het persmoment daags voor de wedstrijd.

‘Monaco heeft veel kwaliteiten en met Thierry Henry is er een nieuwe trainer, wat het niet eenvoudig maakt om de wedstrijd voor te bereiden’, stelde de 40-jarige Kroaat. ‘Monaco onder Leonardo Jardim of onder Henry, dat is een heel ander verhaal. Maar dat mag geen rol spelen. De basis van ons succes is onze prestatie, ons voetbal dat we moeten brengen op de mat.’

‘We hebben toch twee heel goede Champions League-matchen gespeeld, ik geloof in mijn ploeg. We zullen woensdag opnieuw met respect voor de tegenstander aantreden, maar met het geloof dat we iedereen kunnen verslaan. Zeker thuis, met de steun van onze supporters, kunnen we winnen’, besloot de Kroatische T1.

De wedstrijd in Brugge wordt om 18.55 uur afgetrapt.

Partner Content