Pep Guardiola wilde een ander type spits en daarom moest Mario Gomez, nochtans een ware goalgetter, opkrassen. Klopt dat verhaal?

Mario Gomez: "Ja en nee. Guardiola wil op balbezit spelen, maar hij weet ook dat Bayern een kopbalsterke spits best kan gebruiken. Bij Barcelona had hij er zo geen, bij Bayern heeft hij Mario Mandzukic. In Londen heb ik na de finale tegen Mario gezegd: 'Ik ben hier volgend jaar weg, ik hoop dat jij mag spelen.' Het leven gaat door, ook na Bayern. Maar Bayern is zo fantastisch dat ik geen zin had in een ander team van die rangorde. Bij Real zou ik met Benzema hebben moeten afwisselen."

De Duitse international had een aanbieding van Real Madrid op zak, maar ging daar toch niet op in. "Ancelotti was in mij geïnteresseerd", bevestigt Gomez, "maar ik heb bedankt voor de eer. Miroslav Klose (die bij Lazio speelt, nvdr) zei me vorig jaar dat het er in Italië allemaal wat relaxter aan toe gaat. Hier mag je al eens een minuut te laat komen op training, maar qua organisatie en professionele structuur is deze club met Bayern te vergelijken. Het doel hier is ons met Juventus te meten, maar of dat dit jaar al lukt, betwijfel ik. Als we ons plaatsen voor de CL, zal het al goed zijn."

Met het oog op het WK in Brazilië is het wellicht ook belangrijk dat de spits een basisplaats heeft bij zijn club. Gomez: "Niet alleen met het oog op het WK. Ik wil nog één keer alles geven, meespelen in plaats van bij een absolute topclub vijftig procent van de tijd op het veld staan. Ik hoop er in Brazilië ook bij te zijn. Vier tot zes jaar kan ik nog mee aan de top." (KW)

Pep Guardiola wilde een ander type spits en daarom moest Mario Gomez, nochtans een ware goalgetter, opkrassen. Klopt dat verhaal?Mario Gomez: "Ja en nee. Guardiola wil op balbezit spelen, maar hij weet ook dat Bayern een kopbalsterke spits best kan gebruiken. Bij Barcelona had hij er zo geen, bij Bayern heeft hij Mario Mandzukic. In Londen heb ik na de finale tegen Mario gezegd: 'Ik ben hier volgend jaar weg, ik hoop dat jij mag spelen.' Het leven gaat door, ook na Bayern. Maar Bayern is zo fantastisch dat ik geen zin had in een ander team van die rangorde. Bij Real zou ik met Benzema hebben moeten afwisselen."De Duitse international had een aanbieding van Real Madrid op zak, maar ging daar toch niet op in. "Ancelotti was in mij geïnteresseerd", bevestigt Gomez, "maar ik heb bedankt voor de eer. Miroslav Klose (die bij Lazio speelt, nvdr) zei me vorig jaar dat het er in Italië allemaal wat relaxter aan toe gaat. Hier mag je al eens een minuut te laat komen op training, maar qua organisatie en professionele structuur is deze club met Bayern te vergelijken. Het doel hier is ons met Juventus te meten, maar of dat dit jaar al lukt, betwijfel ik. Als we ons plaatsen voor de CL, zal het al goed zijn."Met het oog op het WK in Brazilië is het wellicht ook belangrijk dat de spits een basisplaats heeft bij zijn club. Gomez: "Niet alleen met het oog op het WK. Ik wil nog één keer alles geven, meespelen in plaats van bij een absolute topclub vijftig procent van de tijd op het veld staan. Ik hoop er in Brazilië ook bij te zijn. Vier tot zes jaar kan ik nog mee aan de top." (KW)