Griekse Superliga hervat zaterdag na drie weken schorsing

26/03/18 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

Bron: Belga

De Griekse voetbalcompetitie zal zaterdag, na drie weken gedwongen rust, opnieuw van start gaan. Dat maakte de plaatselijke profliga bekend.

Griekse Superliga hervat zaterdag na drie weken schorsing

Ivan Savvidis © Belga Image

Er zal komend weekend zowel zaterdag als zondag gespeeld worden.

De competitie werd geschorst, nadat de voorzitter van PAOK Saloniki, Ivan Savvidis, op 11 maart gewapend met een pistool het veld betrad tijdens de thuismatch van zijn team tegen AEK Athene. Na het incident besliste de viceminister voor Sport Yiorgos Vassiliadis om het kampioenschap 'tot nader order' op te schorten.

Maatregelen

Vorige week woensdag legde Vassiliadis de zestien eersteklassers een stappenplan voor. Alle clubs moesten hiermee akkoord gaan vooraleer er opnieuw wedstrijden worden gespeeld. In eerste instantie gingen vier teams (Olympiakos, Panathinaikos, Larissa en Xanthi) niet akkoord, maar woensdag werd alsnog een overeenkomst gevonden.

De reeks maatregelen bevat onder meer de automatische degradatie naar tweede klasse van een club die drie maal op één seizoen betrokken is bij geweld. Er komen ook sancties wanneer voorzitters publiekelijk verklaringen afleggen, die geweld aanmoedigen.

Verontschuldigd

De Grieks-Russische PAOK-voorzitter Savvidis verontschuldigde zich al nadat hij de Griekse voetbalwereld in een nieuwe crisis stortte.

Onze partners