Het technische en wetenschappelijke comité van de Italiaanse regering heeft de richtlijnen voor trainingen van teamsporten nog niet gevalideerd. In afwachting van de goedkeuring, die volgens persbureau ANSA maandag volgt, moeten de clubs de individuele spelerstrainingen in hun centra voortzetten. Die zijn sinds vorige week toegestaan.

Sinds 4 mei zijn individuele trainingen toegelaten in Italië, maar strikte gezondheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat het risico op besmetting minimaal is. Vorige week zette de minister van Sport Vincenzo Spadafora het licht op groen voor het hernemen van de groepstrainingen vanaf 18 mei. Premier Giuseppe Conte bevestigde deze beslissing zaterdag, maar nu lijken de clubs dus toch langer te moeten wachten.

De Italiaanse voetballiga zou graag de Serie A op 13 juni hervatten, maar de regering moet zich nog hierover uitspreken. Omwille van de coronacrisis ligt de competitie stil sinds 9 maart.

Conte temperde zaterdag de verwachtingen voor een hervatting van de Serie A. 'Iedereen moet snappen dat er aan bepaalde voorwaarden voldoen moet zijn om sportkampioenschappen weer te kunnen opstarten, met maximale veiligheid', zei Conte. 'We hebben hiervoor garanties nodig. Meer dan dat er nu voorhanden zijn.'

Het technische en wetenschappelijke comité van de Italiaanse regering heeft de richtlijnen voor trainingen van teamsporten nog niet gevalideerd. In afwachting van de goedkeuring, die volgens persbureau ANSA maandag volgt, moeten de clubs de individuele spelerstrainingen in hun centra voortzetten. Die zijn sinds vorige week toegestaan. Sinds 4 mei zijn individuele trainingen toegelaten in Italië, maar strikte gezondheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat het risico op besmetting minimaal is. Vorige week zette de minister van Sport Vincenzo Spadafora het licht op groen voor het hernemen van de groepstrainingen vanaf 18 mei. Premier Giuseppe Conte bevestigde deze beslissing zaterdag, maar nu lijken de clubs dus toch langer te moeten wachten. De Italiaanse voetballiga zou graag de Serie A op 13 juni hervatten, maar de regering moet zich nog hierover uitspreken. Omwille van de coronacrisis ligt de competitie stil sinds 9 maart. Conte temperde zaterdag de verwachtingen voor een hervatting van de Serie A. 'Iedereen moet snappen dat er aan bepaalde voorwaarden voldoen moet zijn om sportkampioenschappen weer te kunnen opstarten, met maximale veiligheid', zei Conte. 'We hebben hiervoor garanties nodig. Meer dan dat er nu voorhanden zijn.'