De Poolse voetbalbond zette zijn secretaris-generaal Zdzislaw Krecina na een ambtstermijn van twaalf jaar op straat. Hij wordt immers in verband gebracht met omkoping. Bondsvoorzitter Grzegorz Lato, wiens naam ook rondzingt in de affaire, blijft voorlopig wel op post. Minister Joanna Mucha van Sport maakte onlangs bekend opnames te hebben ontvangen waarvan de inhoud opvallend is en serieus genomen diende te worden. Daaruit zou blijken dat Krecina en Lato bij de aanbesteding van de bouw van het nieuwe hoofdkwartier steekpenningen aannamen.

Polen organiseert volgend jaar met Oekraïne het EK voetbal. President Bronislaw Komorowski wil een zuiveringsoperatie doorvoeren, omdat het Poolse voetbal in het verleden al slachtoffer werd van verschillende omkoopzaken. De momenteel 61-jarige Lato is een oud-aanvaller, die van 1980 tot 1982 uitkwam voor Lokeren. Hij verzamelde 104 caps en veroverde in 1972, op de Olympische Spelen in München, de gouden medaille. (FV)

De Poolse voetbalbond zette zijn secretaris-generaal Zdzislaw Krecina na een ambtstermijn van twaalf jaar op straat. Hij wordt immers in verband gebracht met omkoping. Bondsvoorzitter Grzegorz Lato, wiens naam ook rondzingt in de affaire, blijft voorlopig wel op post. Minister Joanna Mucha van Sport maakte onlangs bekend opnames te hebben ontvangen waarvan de inhoud opvallend is en serieus genomen diende te worden. Daaruit zou blijken dat Krecina en Lato bij de aanbesteding van de bouw van het nieuwe hoofdkwartier steekpenningen aannamen. Polen organiseert volgend jaar met Oekraïne het EK voetbal. President Bronislaw Komorowski wil een zuiveringsoperatie doorvoeren, omdat het Poolse voetbal in het verleden al slachtoffer werd van verschillende omkoopzaken. De momenteel 61-jarige Lato is een oud-aanvaller, die van 1980 tot 1982 uitkwam voor Lokeren. Hij verzamelde 104 caps en veroverde in 1972, op de Olympische Spelen in München, de gouden medaille. (FV)