Dat heeft Manchester City-coach Pep Guardiola aangekondigd op een persconferentie op de vooravond van de Champions League-ontmoeting met Borussia Mönchengladbach.

'Vincent heeft een probleem aan zijn knie. Hij zal waarschijnlijk verschillende weken out zijn', opende Guardiola. 'Vincent is op dit moment triest, maar hij is in de beste handen. Op dit moment reist hij naar een ziekenhuis in Spanje, waar hij op de best mogelijke manier kan herstellen. We zullen nadien week na week moeten kijken of hij kan spelen. Het heeft geen zin nu al een tijdstip te plakken op zijn terugkeer.'

Kompany viel zaterdag uit tijdens de competitiematch tegen Crystal Palace. Bij een botsing met zijn doelman Claudio Bravo kreeg Kompany de knie van zijn ploegmaat tegen de slaap. Na verzorging op het veld speelde de Rode Duivel nog even verder, maar hij moest na enkele minuten toch zichtbaar groggy het veld verlaten. De aanvoerder klaagde over een troebel zicht.

Afgehaakt

'Vince The Prince' lijkt maar niet uit het sukkelstraatje te raken na de liesblessure die hem afgelopen zomer ook al weg van het EK in Frankrijk hield. Het afgelopen kalenderjaar miste hij al 35 wedstrijden van Manchester City door blessures.

Eerder deze maand haakte Kompany in extremis af bij de Rode Duivels. Normaal had hij in de oefeninterland tegen Nederland zijn rentree bij de nationale elf moeten maken na meer dan een jaar afwezigheid. De laatste interland van Kompany dateert al van oktober 2015 tegen Israël.

Lees ook: 'Rol van Kompany nog lang niet uitgespeeld'

Manchester City staat met 7 op 12 tweede in groep C van de Champions League. FC Barcelona leidt met 9 punten. Gladbach heeft 4 punten, Celtic 2. (Belga/KVDA)

Dat heeft Manchester City-coach Pep Guardiola aangekondigd op een persconferentie op de vooravond van de Champions League-ontmoeting met Borussia Mönchengladbach.'Vincent heeft een probleem aan zijn knie. Hij zal waarschijnlijk verschillende weken out zijn', opende Guardiola. 'Vincent is op dit moment triest, maar hij is in de beste handen. Op dit moment reist hij naar een ziekenhuis in Spanje, waar hij op de best mogelijke manier kan herstellen. We zullen nadien week na week moeten kijken of hij kan spelen. Het heeft geen zin nu al een tijdstip te plakken op zijn terugkeer.' Kompany viel zaterdag uit tijdens de competitiematch tegen Crystal Palace. Bij een botsing met zijn doelman Claudio Bravo kreeg Kompany de knie van zijn ploegmaat tegen de slaap. Na verzorging op het veld speelde de Rode Duivel nog even verder, maar hij moest na enkele minuten toch zichtbaar groggy het veld verlaten. De aanvoerder klaagde over een troebel zicht. 'Vince The Prince' lijkt maar niet uit het sukkelstraatje te raken na de liesblessure die hem afgelopen zomer ook al weg van het EK in Frankrijk hield. Het afgelopen kalenderjaar miste hij al 35 wedstrijden van Manchester City door blessures.Eerder deze maand haakte Kompany in extremis af bij de Rode Duivels. Normaal had hij in de oefeninterland tegen Nederland zijn rentree bij de nationale elf moeten maken na meer dan een jaar afwezigheid. De laatste interland van Kompany dateert al van oktober 2015 tegen Israël. Lees ook: 'Rol van Kompany nog lang niet uitgespeeld'Manchester City staat met 7 op 12 tweede in groep C van de Champions League. FC Barcelona leidt met 9 punten. Gladbach heeft 4 punten, Celtic 2. (Belga/KVDA)