Volgens de sportieve baas van Barça is de Portugees een van de beste trainers van het moment. Bovendien benadrukte de voormalige Spaanse international dat een verleden als topvoetballer geen vereiste is om uit te groeien tot een oefenmeester van hoog niveau.

"Arrigo Sacchi gaf het voetbal een zeer positieve impuls, terwijl hij zelf nooit speelde", stelde Guardiola in de Spaanse media. "Mourinho is waarschijnlijk de beste coach van de wereld. Een verleden in de kleedkamer brengt voordelen met zich mee, maar ook nadelen."

In december ontmoeten beiden elkaar in Madrid, wanneer de clash tussen de Koninklijke en Barcelona wordt gespeeld in het Santagio Bernabéustadion.

Guardiola groeide bij de Catalaanse grootmacht, sinds zijn aanstelling in 2008, uit tot de meest succesvolle coach ooit: de ex-middenvelder veroverde immers al twaalf hoofdprijzen.

Maar 'Pep' beseft als geen ander dat de weelde ooit voorbij zal zijn. "Dat is inherent aan het vak. Coaches die verliezen, worden nu eenmaal ontslagen." (FV)

Volgens de sportieve baas van Barça is de Portugees een van de beste trainers van het moment. Bovendien benadrukte de voormalige Spaanse international dat een verleden als topvoetballer geen vereiste is om uit te groeien tot een oefenmeester van hoog niveau. "Arrigo Sacchi gaf het voetbal een zeer positieve impuls, terwijl hij zelf nooit speelde", stelde Guardiola in de Spaanse media. "Mourinho is waarschijnlijk de beste coach van de wereld. Een verleden in de kleedkamer brengt voordelen met zich mee, maar ook nadelen." In december ontmoeten beiden elkaar in Madrid, wanneer de clash tussen de Koninklijke en Barcelona wordt gespeeld in het Santagio Bernabéustadion. Guardiola groeide bij de Catalaanse grootmacht, sinds zijn aanstelling in 2008, uit tot de meest succesvolle coach ooit: de ex-middenvelder veroverde immers al twaalf hoofdprijzen. Maar 'Pep' beseft als geen ander dat de weelde ooit voorbij zal zijn. "Dat is inherent aan het vak. Coaches die verliezen, worden nu eenmaal ontslagen." (FV)