Haalt Manchester United de komende dagen weer zwaar uit op de transfermarkt?

© Belga Image

Een indrukwekkend lijstje bekende namen wordt nadrukkelijk aan de Engelse topclub gelinkt.

Als de Britse pers het bij het rechte eind heeft, dan haalt Manchester United in de komende dagen en weken weer flink uit op de transfermarkt. Zo verwacht de Britse omroep BBC dat voor het einde van deze week de langverwachte transfer van Zlatan Ibrahimovic wordt afgerond. De Zweedse wereldster (34) is een vrije speler na zijn vertrek bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain en zal naar alle verwachting een contract voor één seizoen ondertekenen bij Manchester United, waar de Portugees José Mourinho de nieuwe trainer is.

Voor ‘Ibracadabra’, die op zijn palmares al 13 titels in 5 verschillende competities heeft staan, zou het zijn eerste avontuur in Engeland worden. Voor Mourinho zou Zlatan de tweede inkomende transfer worden, na de Ivoriaanse verdediger Eric Bailly (22), voor wie de Mancunians 30 miljoen pond overschreven op de bankrekening van het Spaanse Villarreal.

De derde zal wellicht ook niet lang meer op zich laten wachten, want Man U heeft bij Borussia Dortmund zijn bod op de Armeense spelverdeler Henrikh Mkhitaryan (27) verhoogd en wacht nu op een antwoord van de Duitse vicekampioen.

Record?

De meest sensationele transfer van Man U zou echter Antoine Griezmann kunnen worden. De 25-jarige aanvaller, die met Frankrijk in de kwartfinales van het EK staat, verlengde onlangs zijn contract bij Atletico Madrid, maar volgens het Spaanse blad El Confidencial zijn de Engelsen bereid om 83 miljoen pond (100,1 miljoen euro) op tafel te leggen. Een en ander zou van de Fransman de duurste voetballer aller tijden maken.

Tot slot wordt ook Rode Duivel Axel Witsel aan Manchester United gelinkt, al is niet duidelijk hoe concreet dat allemaal is. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg zou ook in de belangstelling van Chelsea staan. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content