Hannover 96 klasse te sterk voor Standard

Standard Luik heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

De Rouches verloren de terugwedstrijd van de achtste finales in en tegen het Duitse Hannover 96 kansloos met 4-0. De heenwedstrijd in Luik was op een 2-2 gelijkspel geëindigd.

De wedstrijd ging van start met het slechtst mogelijke scenario voor de Rouches. Hannover-draaischijf Schlaudraff mocht zich op rechts ongehinderd doorzetten en voor goaltjesdief Abdellaoue was het een koud kunstje om de 1-0 voorbij Bolat te duwen.

Flanellen benen

De bezoekende verdediging stond op flanellen benen in de AWD-Arena en daarna eiste Kanu een hoofdrol op. Na 21 minuten duwde hij een schot van Pinto voorbij zijn eigen doelman (2-0). Enkele minuten later had hij in de rebound na een hoekschop de aansluitingstreffer aan de voet, maar trapte hij onbegrijpelijk naast de bal.

De Rouches kwamen duidelijk met nieuwe moed uit de kleedkamer en dat leverde wat steriele druk op in de beginfase van de tweede helft. Serge Gakpé haalde echter zelf de angel uit de wedstrijd door na een kwartier in de tweede helft met zijn tweede gele kaart van de avond naar de kleedkamer te moeten.

Onmogelijke opdracht

Met een man minder stonden de Rouches dan ook helemaal voor een onmogelijke opdracht. De nummer zeven uit de Bundesliga drukte tot slot nog even door. Na een actie van de ingevallen Ya Konan zorgde de tweede owngoal van Kanu voor de 3-0, Pinto zette diep in de toegevoegde tijd de 4-0 eindstand op het scorebord. (Belga/EE)