Hans Galjé kandidaat hoofd opleidingen bij PSV

© BELGA

Hans Galjé (55) is een van de twee resterende kandidaten om Jelle Goes op te volgen als hoofd opleidingen van PSV Eindhoven.

PSV zoekt een hoofd opleidingen sinds Jelle Goes in Eindhoven door het Anzji Machatsjkala van Guus Hiddink werd weggehaald om in Dagestan een voetbalacademie uit te bouwen.

“Ze zegden mij dat ze tientallen kandidaturen binnenkregen voor de functie maar dat ze er op basis van het profiel dat ze opstelden maar twee overhielden, van wie ik er een ben”, vertelt Hans Galjé, die in het verleden ook al jeugdcoördinator was bij Club Brugge.

“Ik sprak anderhalf uur met Marcel Brands (technisch directeur van PSV, nvdr) en hij zei: ‘Jij voldoet aan alle eisen.’ Het is zelfs goed dat ik mij aardig in het Frans kan redden, want er zitten bij de jeugd van PSV ook een aantal Franstalige spelers. We spraken al over de duur van het contract, de voorwaarden en alles erop en eraan. Vanaf 1 november willen ze met de nieuwe man beginnen en daarom willen ze zo snel mogelijk een beslissing nemen”.

“Wie de andere kandidaat is, is mij niet gezegd. Wie van de twee de grootste kans maakt, kan ik niet zo goed inschatten.”

Zo goed als zeker is de andere kandidaat Wiljan Vloet, die bij PSV al hoofd opleidingen was in 2008 en 2009 en nu algemeen en technisch directeur is van Sparta Rotterdam. (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content