De Belgische trainer van de eredivisieclub uit Kerkrade bevestigt dat De Beule bovenaan zijn verlanglijstje staat: "Davy is om verschillende redenen een interessante piste voor ons. In de eerste plaats omwille van zijn kwaliteiten: het is een lopende speler, zoals ik ze graag heb, met voldoende technisch vermogen om in Nederland mee te draaien. Daarnaast hoeven we geen transfersom te betalen, want Davy is einde contract."

Van Veldhoven, die vorige week zelf bijtekende tot juni 2012, ziet zich bij Roda geconfronteerd met een paar vertrekkers en bouwt daarom nu al aan een ploeg voor volgend seizoen. "Willem Janssen gaat straks naar Twente en ook Anouar Hadouir zal ons waarschijnlijk verlaten. Op de nummer tien kunnen we wel wat versterking gebruiken", aldus Van Veldhoven.

Ervaring
Davy De Beule, sinds januari 2009 bij Kortrijk, speelde eerder al voor Lokeren en AA Gent. In november dit jaar wordt hij dertig. "Davy is inderdaad geen jonge speler meer, maar dat hoeft niet negatief te zijn", reageert Van Veldhoven. "Davy kon zich pas de laatste twee à drie jaar echt doorzetten. Hij heeft al een pak ervaring, maar is zeker nog hongerig genoeg om een stap hogerop te zetten."

Het contract van De Beule bij Kortrijk loopt in juni af. Vorige week donderdag gaf de middenvelder aan dat er met zijn huidige club nog niet over een verlenging was gesproken. Met Roda is er wel al gepraat: "We hebben een goed en warm gesprek gehad", besluit Van Veldhoven. "Ik hoop dat in we de komende weken de transfer kunnen afronden."

Bregt Vermeulen

De Belgische trainer van de eredivisieclub uit Kerkrade bevestigt dat De Beule bovenaan zijn verlanglijstje staat: "Davy is om verschillende redenen een interessante piste voor ons. In de eerste plaats omwille van zijn kwaliteiten: het is een lopende speler, zoals ik ze graag heb, met voldoende technisch vermogen om in Nederland mee te draaien. Daarnaast hoeven we geen transfersom te betalen, want Davy is einde contract." Van Veldhoven, die vorige week zelf bijtekende tot juni 2012, ziet zich bij Roda geconfronteerd met een paar vertrekkers en bouwt daarom nu al aan een ploeg voor volgend seizoen. "Willem Janssen gaat straks naar Twente en ook Anouar Hadouir zal ons waarschijnlijk verlaten. Op de nummer tien kunnen we wel wat versterking gebruiken", aldus Van Veldhoven. Ervaring Davy De Beule, sinds januari 2009 bij Kortrijk, speelde eerder al voor Lokeren en AA Gent. In november dit jaar wordt hij dertig. "Davy is inderdaad geen jonge speler meer, maar dat hoeft niet negatief te zijn", reageert Van Veldhoven. "Davy kon zich pas de laatste twee à drie jaar echt doorzetten. Hij heeft al een pak ervaring, maar is zeker nog hongerig genoeg om een stap hogerop te zetten." Het contract van De Beule bij Kortrijk loopt in juni af. Vorige week donderdag gaf de middenvelder aan dat er met zijn huidige club nog niet over een verlenging was gesproken. Met Roda is er wel al gepraat: "We hebben een goed en warm gesprek gehad", besluit Van Veldhoven. "Ik hoop dat in we de komende weken de transfer kunnen afronden." Bregt Vermeulen