Na een moeizame competitiestart komt de club uit Kerkrade stilaan onder stoom in de Nederlandse competitie. De laatste weken toonde Roda JC aan beter en vooral een stuk stabieler te zijn geworden. Coach Harm van Veldhoven geniet, in de wetenschap dat hij nu met De Graafschap (uit), VVV-Venlo (uit) en Excelsior (thuis) de onderste drie ploegen uit de Eredivisie mag bekampen. "We maken progressie", oordeelt de Nederlandse Belg in Voetbal International. "De eerste maanden kwamen we tekort, inmiddels dicteren we. Het team ontwikkelt zich op een positieve manier. Kijk naar het koppel Junker-Malki, Donald die zich goed profileert, De Beule en Vormer. De verdediging oogt een stuk stabieler. Delorge, Fledderus en Sutchuin achter de hand hebben, is een luxe."

Van Veldhoven is einde contract, maar de ex-middenvelder vindt het lastig om nu te zeggen of hij blijft. "Ik wil wel perspectieven zien", stelt hij. "Ik geef toe dat ik ambities heb. Op een bepaald moment wil ik graag om de prijzen spelen. Je moet de prestaties afzetten tegen de mogelijkheden. Al meet ik dat niet alleen aan de ranglijst af. Je wil iets met elkaar oogsten. Mijn weg is die van de geleidelijkheid. Sommige trainers komen uit het niets in de top en vallen dan wee weg. Dat is niet wat ik wil." (VI)

Na een moeizame competitiestart komt de club uit Kerkrade stilaan onder stoom in de Nederlandse competitie. De laatste weken toonde Roda JC aan beter en vooral een stuk stabieler te zijn geworden. Coach Harm van Veldhoven geniet, in de wetenschap dat hij nu met De Graafschap (uit), VVV-Venlo (uit) en Excelsior (thuis) de onderste drie ploegen uit de Eredivisie mag bekampen. "We maken progressie", oordeelt de Nederlandse Belg in Voetbal International. "De eerste maanden kwamen we tekort, inmiddels dicteren we. Het team ontwikkelt zich op een positieve manier. Kijk naar het koppel Junker-Malki, Donald die zich goed profileert, De Beule en Vormer. De verdediging oogt een stuk stabieler. Delorge, Fledderus en Sutchuin achter de hand hebben, is een luxe." Van Veldhoven is einde contract, maar de ex-middenvelder vindt het lastig om nu te zeggen of hij blijft. "Ik wil wel perspectieven zien", stelt hij. "Ik geef toe dat ik ambities heb. Op een bepaald moment wil ik graag om de prijzen spelen. Je moet de prestaties afzetten tegen de mogelijkheden. Al meet ik dat niet alleen aan de ranglijst af. Je wil iets met elkaar oogsten. Mijn weg is die van de geleidelijkheid. Sommige trainers komen uit het niets in de top en vallen dan wee weg. Dat is niet wat ik wil." (VI)