Harry Kane heeft nood aan rust

© BELGAIMAGE

Tottenham Hotspurmanager Mauricio Pochettino ontkent de negatieve berichtgeving over de lichamelijke toestand van zijn diepste spits.

Bij een ‘normale’ aanvaller zou er lof volgen bij het aanhoren van volgende statistieken: twee doelpunten en een assist na vijf duels in de Premier League. Veel beter kan het eigenlijk niet bij de hervatting van de competitie na een zomer met een (slopend) WK. Alleen gelden er over de plas andere criteria voor 32-voudig international Harry Kane. De 25-jarige spits bereikte bij de Spurs misschien nog niet zijn absolute topvorm, toch vond kwaliteitskrant The Timeshet nodig om met een uitgebreid cijferrapport aan te tonen dat de scoremachine hapert.

Kantelpunt voor hen is de match op 11 maart, tegen Bournemouth, waarbij Kane in een botsing met de doelman zijn rechterenkel blesseert. Conclusie: nadien was de hoop van de natie niet langer dezelfde speler, ook al kroonde hij zich op het WK met zes treffers in evenveel wedstrijden tot topschutter. The Times achterhaalde dat Kane in 19 duels met Tottenham en Engeland na dat letsel 15 keer scoorde, of gemiddeld 0,79 per wedstrijd. Maar ervoor zat de spits aan een efficiëntie van 0,99 per match. Bovendien achterhaalden ze dat Kane graag vanuit elke hoek op doel knalt. Voor zijn blessure kwamen ze in 90 minuten aan een gemiddelde van 5,96 pogingen, erna aan 2,57. Ook zijn balcontacten daalden van 7,2 naar 4,35 gemiddeld.

Sky Sportsanalist Gary Neville beweerde dat Kane toe is aan wat mentale pauze. ‘Ik maak me zorgen’, stelde de ex-verdediger. ‘Sinds 2015 zit hij aan 175 duels.’ Oud-international Jamie Carragher oordeelde dan weer dat de diepe spits trager oogt. Tottenhammanager Mauricio Pochettino, die enkel Fernando Llorente heeft als back-up voor Kane, maakte brandhout van de insinuaties. ‘In mijn ogen is hij fit’, zegt de Argentijn. ‘Het belangrijkste blijft dat wij in hem vertrouwen. Harry is een heel belangrijke schakel in ons geheel.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content