Tottenhamspeler Harry Kane heeft dinsdag in de wedstrijd tegen Southampton op de twintigste speeldag van de Premier League zijn 37e, 38e en 39e doelpunt van het kalenderjaar gemaakt in de Engelse hoogste klasse.

De 24-jarige spits verbreekt zo het record van Alan Shearer. Shearer kwam in 1995 tot een doelpuntentotaal van 36.

De voormalige spits van onder meer Newcastle United is wel nog altijd eeuwige topscorer in de Premier League, met 260 doelpunten. Kane heeft er voorlopig 94.

Europees

Kane sluit 2017 bovendien af als absolute topschutter in Europa. Hij scoorde, in clubverband en met de Engelse nationale ploeg, in 2017 56 doelpunten.

De aanvaller troeft zo in Europa Lionel Messi (54 doelpunten, Barcelona en Argentinië) en het trio met 53 goals, Robert Lewandowski (Bayern München en Polen), Cristiano Ronaldo (Real Madrid en Portugal) en Edinson Cavani (PSG en Uruguay), af.

Vijf

Tottenham won de wedstrijd op 'Boxing Day' overigens met 5-2, naast de drie treffers van Kane troffen ook Alli en Son raak. Boufal en Tadic milderden tussendoor voor Southampton.

De Spurs staan momenteel op de vierde stek in de Premier League. Het team van Rode Duivels Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld telt 37 punten. Southampton is dertiende met 19 punten.

Vertonghen speelde de hele match tegen Southampton, terwijl Dembélé vroeg in de tweede helft met een blessure naar de kant moest. Alderweireld ligt nog in de lappenmand en ontbrak bij Tottenham.

Tottenhamspeler Harry Kane heeft dinsdag in de wedstrijd tegen Southampton op de twintigste speeldag van de Premier League zijn 37e, 38e en 39e doelpunt van het kalenderjaar gemaakt in de Engelse hoogste klasse. De 24-jarige spits verbreekt zo het record van Alan Shearer. Shearer kwam in 1995 tot een doelpuntentotaal van 36. De voormalige spits van onder meer Newcastle United is wel nog altijd eeuwige topscorer in de Premier League, met 260 doelpunten. Kane heeft er voorlopig 94. Kane sluit 2017 bovendien af als absolute topschutter in Europa. Hij scoorde, in clubverband en met de Engelse nationale ploeg, in 2017 56 doelpunten. De aanvaller troeft zo in Europa Lionel Messi (54 doelpunten, Barcelona en Argentinië) en het trio met 53 goals, Robert Lewandowski (Bayern München en Polen), Cristiano Ronaldo (Real Madrid en Portugal) en Edinson Cavani (PSG en Uruguay), af. Tottenham won de wedstrijd op 'Boxing Day' overigens met 5-2, naast de drie treffers van Kane troffen ook Alli en Son raak. Boufal en Tadic milderden tussendoor voor Southampton.De Spurs staan momenteel op de vierde stek in de Premier League. Het team van Rode Duivels Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld telt 37 punten. Southampton is dertiende met 19 punten. Vertonghen speelde de hele match tegen Southampton, terwijl Dembélé vroeg in de tweede helft met een blessure naar de kant moest. Alderweireld ligt nog in de lappenmand en ontbrak bij Tottenham.