"Op persoonlijk vlak ben ik tevreden omdat ik grote wedstrijden gespeeld heb en het aantal doelpunten en assists gescoord heb die ik voor mijzelf had vastgelegd. Op collectief vlak blijf ik echter op mijn honger zitten" analyseert Eden Hazard. "We hadden beter kunnen presteren. Ik heb de eerste twee maanden zeer goed gespeeld, nadien heb ik een dipje gehad dat waarschijnlijk te wijten was aan de voorbereiding en de opeenvolging van de matchen en sinds anderhalve maand heb ik weer een goed niveau."

'Hij heeft nog tijd nodig'

"Hazard was een belangrijke speler voor de ploeg gedurende het volledige seizoen " legt de coach van Chelsea, Rafael Benitez, uit. "Chelsea heeft vorige zomer beslist in te zetten op een groot aantal jonge spelers en Hazard is één van de beloften die zich willen bewijzen. Hij heeft zich moeten aanpassen aan het Engels voetbal en hij is daarin geslaagd maar ik ben er zeker van dat hij beter kan. Hij heeft nog tijd nodig. Hij heeft een goed seizoen gespeeld maar hij kan en moet nog beter worden want hij belichaamt de toekomst van de club". Het Belgisch enthousiasme, dat voortkwam uit zijn topprestaties van het begin en zijn nominatie voor de prijs van de speler van het jaar, is ver te zoeken. En de Britse pers, die nochtans snel enthousiast is, deelt de mening van Benitez.

'Er wordt hem verweten zijn momenten te kiezen'

Toen hij naar hier kwam, verwachtten we een beetje de nieuwe Messi van Frankrijk" vertelt Simon Johnson, journalist bij de London Evening Standard. "Die indruk werd nog versterkt door de regie over zijn komst op Twitter en door zijn aankoopprijs. Hij symboliseerde op één of andere manier de nieuwe richting van Chelsea, die het fysieke voetbal ruilde voor meer snelheid en techniek. In het begin was hij perfect. Hij vloog over het veld maar dan is zijn licht en dat van de hele ploeg een beetje uitgedoofd. Het vertrek van Roberto Di Matteo en de komst van Benitez hebben de zaak niet vooruit geholpen. Er wordt aan Hazard verweten dat hij geen 90 minuten lang kan schitteren en dat hij zijn momenten kiest. Ik herinner me nog de heenmatch tegen Steaua: hij was rampzalig. Maar enkele dagen later heeft hij de Cupmatch doen omslaan tegen Manchester United. Uiteindelijk heeft hij een heel mooi seizoen afgelegd maar als sommigen wat moeilijk doen is het omdat hij boordevol talent zit en het nog vaker zou kunnen tonen. De laatste zes weken is hij terug op het hoogste niveau gekomen en is zijn verstandhouding met Mata fantastisch."

"Op persoonlijk vlak ben ik tevreden omdat ik grote wedstrijden gespeeld heb en het aantal doelpunten en assists gescoord heb die ik voor mijzelf had vastgelegd. Op collectief vlak blijf ik echter op mijn honger zitten" analyseert Eden Hazard. "We hadden beter kunnen presteren. Ik heb de eerste twee maanden zeer goed gespeeld, nadien heb ik een dipje gehad dat waarschijnlijk te wijten was aan de voorbereiding en de opeenvolging van de matchen en sinds anderhalve maand heb ik weer een goed niveau." 'Hij heeft nog tijd nodig' "Hazard was een belangrijke speler voor de ploeg gedurende het volledige seizoen " legt de coach van Chelsea, Rafael Benitez, uit. "Chelsea heeft vorige zomer beslist in te zetten op een groot aantal jonge spelers en Hazard is één van de beloften die zich willen bewijzen. Hij heeft zich moeten aanpassen aan het Engels voetbal en hij is daarin geslaagd maar ik ben er zeker van dat hij beter kan. Hij heeft nog tijd nodig. Hij heeft een goed seizoen gespeeld maar hij kan en moet nog beter worden want hij belichaamt de toekomst van de club". Het Belgisch enthousiasme, dat voortkwam uit zijn topprestaties van het begin en zijn nominatie voor de prijs van de speler van het jaar, is ver te zoeken. En de Britse pers, die nochtans snel enthousiast is, deelt de mening van Benitez. 'Er wordt hem verweten zijn momenten te kiezen' Toen hij naar hier kwam, verwachtten we een beetje de nieuwe Messi van Frankrijk" vertelt Simon Johnson, journalist bij de London Evening Standard. "Die indruk werd nog versterkt door de regie over zijn komst op Twitter en door zijn aankoopprijs. Hij symboliseerde op één of andere manier de nieuwe richting van Chelsea, die het fysieke voetbal ruilde voor meer snelheid en techniek. In het begin was hij perfect. Hij vloog over het veld maar dan is zijn licht en dat van de hele ploeg een beetje uitgedoofd. Het vertrek van Roberto Di Matteo en de komst van Benitez hebben de zaak niet vooruit geholpen. Er wordt aan Hazard verweten dat hij geen 90 minuten lang kan schitteren en dat hij zijn momenten kiest. Ik herinner me nog de heenmatch tegen Steaua: hij was rampzalig. Maar enkele dagen later heeft hij de Cupmatch doen omslaan tegen Manchester United. Uiteindelijk heeft hij een heel mooi seizoen afgelegd maar als sommigen wat moeilijk doen is het omdat hij boordevol talent zit en het nog vaker zou kunnen tonen. De laatste zes weken is hij terug op het hoogste niveau gekomen en is zijn verstandhouding met Mata fantastisch."