Hazard en Dembélé vinden weg naar de netten (video)

© AFP

Eden Hazard maakte een erg knap doelpunt voor Chelsea in de Premier League. Dembélé scoorde een mooi doelpunt voor Tottenham.

Chelsea won de topper van de negentiende speeldag in de Premier League gewonnen. De Londenaars haalden het op eigen veld met 2-1 van Liverpool, Eden Hazard maakte een erg knap doelpunt. De Reds klommen op Stamford Bridge al na amper vier minuten op voorsprong via Skrtel.

Iets voorbij het kwartier hingen de bordjes al in evenwicht. Het was Rode Duivel Hazard die met een knappe krulbal in de rechterbovenhoek landgenoot Simon Mignolet kansloos liet en zijn achtste competitietreffer van het seizoen lukte.

Tien minuten voor rust werd het 2-1 voor de Blues, toen Mignolet van dichtbij geklopt werd door Samuel Eto’o. Na de pauze werd er niet meer gescoord, Chelsea hield de drie punten thuis. Hazard speelde een volledige partij, voor Kevin de Bruyne was er opnieuw geen plaats op het wedstrijdblad en aan de overzijde stond Mignolet een hele partij tussen de palen.

Ook Dembélé scoort

Tottenham won makkelijk van Stoke (3-0). Moussa Dembélé, die een hele wedstrijd speelde, maakte twintig minuten na de pauze de 2-0 met een knappe knal. Nacer Chadli mocht in de 80e minuut invallen, Jan Vertonghen sukkelt nog met zijn enkel.

Eerder al bezorgde Romelu Lukaku met zijn negende van het seizoen Everton de winst tegen Southampton (2-1) en ging Arsenal met 0-1 winnen bij Newcastle. In de stand leiden de Gunners (42 punten) met één punt voorsprong op Manchester City (41). Dan volgen Chelsea (40), Everton (37) en Liverpool (36). De zesde plaats wordt gedeeld door kampioen Manchester United en Tottenham (34). (Belga/INM) De krulbal van Eden Hazard: