Hazard helpt Chelsea aan vlotte zege tegen Manchester United

Chelsea heeft op de 9e speeldag van de Premier League Manchester United vernederd. In eigen huis versloegen de Londenaren het team van hun ex-trainer Jose Mourinho met 4-0.

Met Thibaut Courtois en Eden Hazard bij Chelsea en Marouanne Fellaini bij Manchester United verschenen drie Rode Duivels aan de aftrap van het duel tussen de nummer vijf en zeven van de Engelse competitie.

Na 30 seconden keken de bezoekers al tegen een achterstand aan: een lange bal van Alonso belande bij Pedro (1.), die het leer onhoudbaar voorbij De Gea schoot. Man Utd had geen reactie in huis en Chelsea bleef makkelijk de wet dicteren.

Cahill (21.) bracht de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, waarna Chelsea de tegenstander wat meer liet komen. Manchester United legde enkele mooie combinaties op de mat, maar tot grote doelkansen kwam het niet.

Fellaini, die net voor rust een stevige trap op de knie te verduren kreeg, kwam na de pauze niet meer uit de kleedkamer.

Chelsea drukte onder leiding van Hazard opnieuw het gaspedaal in. De Belg trapt de bal op aangeven van Kanté mooi naast de Gea in de rechterhoek en zette de Blues op 3-0 (62.).

De bezoekers uit Manchester wisten niet meer van welk hout pijlen maken en nog geen tien minuten later prijkte dankzij Kanté (71.) een pijnlijke 4-0 op het scorebord.

Hazard werd door het Londense publiek op een applauswissel getrakteerd (78.), waarna ook Mitchy Batshuayi nog een kwartier speeltijd kreeg.

Chelsea staat nu vierde met 19 punten uit 9 wedstrijden. Manchester United blijft met 14 punten 7e. . (Belga/BO)