Na Daniel Van Buyten eerder deze week in de Champions League was het donderdag de beurt aan Eden Hazard om zich te verzekeren van een Europese finale. De eerste keer is het dat twee Belgen in een Europese finale staan tijdens hetzelfde seizoen.

Na de triomf in de Champions League vorig seizoen heeft Chelsea, dankzij een 3-1 zege tegen FC Basel, nu de mogelijkheid om een tweede Europese beker op rij te winnen. En zelfs al gaat het 'maar' om de Europa League, is dat toch een historische prestatie van The Blues. Sport/Voetbalmagazine sprak Eden Hazard naar aanleiding van die Europa Leaguefinale op 15 mei in de Arena van Amsterdam. "Ik ben naar Chelsea gekomen om prijzen en titels te pakken", stelt de Rode Duivel enthousiast, "die kans krijg ik nu. Er waren niets dan lachende gezichten in de kleedkamer na de overwinning tegen Basel, maar we gaan niet op onze lauweren rusten. Want voor we aan die finale kunnen denken, wachten er ons immers nog belangrijke weken in de Premier League. (Chelsea vecht samen met Arsenal en Tottenham nog voor een Champions Leagueticket, nvdr) We zullen er vanavond van genieten, maar nadien moeten we die finale weer even uit onze hoofden zetten."

In 75ste minuut werd Hazard -onder luid applaus van de Chelseaanhang- naar de kant gehaald met een lichte blessure. De opeenvolging van wedstrijden (Hazard speelde tegen Basel al zijn 60ste wedstrijd van het seizoen) begint zijn tol te eisen. "Mijn lichaam begint het te voelen", lacht hij. "Vooral in mijn benen. Maar goed, de trainingen en massages dienen om te recupereren."

Met een eerste belangrijke prijs in zicht, lijkt het eerste seizoen van Hazard in Engelse loondienst alvast geslaagd. Het prijskaartje van veertig miljoen euro dat rond zijn nek hangt, bleek daarbij geen al te grote hinderpaal. Hazard: "In een ploeg staan met legendes als John Terry, Frank Lampard en Ashley Cole heeft me op korte tijd veel ervaring bijgebracht. Ondanks hun status van wereldvedetten gedragen die mannen zich erg eenvoudig. Ze komen als eerste aan op training en vertrekken als laatste. Zij tonen mij welke weg ik nog af te leggen heb."

Na Daniel Van Buyten eerder deze week in de Champions League was het donderdag de beurt aan Eden Hazard om zich te verzekeren van een Europese finale. De eerste keer is het dat twee Belgen in een Europese finale staan tijdens hetzelfde seizoen. Na de triomf in de Champions League vorig seizoen heeft Chelsea, dankzij een 3-1 zege tegen FC Basel, nu de mogelijkheid om een tweede Europese beker op rij te winnen. En zelfs al gaat het 'maar' om de Europa League, is dat toch een historische prestatie van The Blues. Sport/Voetbalmagazine sprak Eden Hazard naar aanleiding van die Europa Leaguefinale op 15 mei in de Arena van Amsterdam. "Ik ben naar Chelsea gekomen om prijzen en titels te pakken", stelt de Rode Duivel enthousiast, "die kans krijg ik nu. Er waren niets dan lachende gezichten in de kleedkamer na de overwinning tegen Basel, maar we gaan niet op onze lauweren rusten. Want voor we aan die finale kunnen denken, wachten er ons immers nog belangrijke weken in de Premier League. (Chelsea vecht samen met Arsenal en Tottenham nog voor een Champions Leagueticket, nvdr) We zullen er vanavond van genieten, maar nadien moeten we die finale weer even uit onze hoofden zetten."In 75ste minuut werd Hazard -onder luid applaus van de Chelseaanhang- naar de kant gehaald met een lichte blessure. De opeenvolging van wedstrijden (Hazard speelde tegen Basel al zijn 60ste wedstrijd van het seizoen) begint zijn tol te eisen. "Mijn lichaam begint het te voelen", lacht hij. "Vooral in mijn benen. Maar goed, de trainingen en massages dienen om te recupereren."Met een eerste belangrijke prijs in zicht, lijkt het eerste seizoen van Hazard in Engelse loondienst alvast geslaagd. Het prijskaartje van veertig miljoen euro dat rond zijn nek hangt, bleek daarbij geen al te grote hinderpaal. Hazard: "In een ploeg staan met legendes als John Terry, Frank Lampard en Ashley Cole heeft me op korte tijd veel ervaring bijgebracht. Ondanks hun status van wereldvedetten gedragen die mannen zich erg eenvoudig. Ze komen als eerste aan op training en vertrekken als laatste. Zij tonen mij welke weg ik nog af te leggen heb."