Wegens het winterweer worden alle heenwedstrijden in de kwartfinales van de Beker van België van woensdagavond (22 december) afgelast. Dat meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag. Het gaat om White Star Woluwe - AA Gent, Westerlo - Lierse, Cercle Brugge - Germinal Beerschot en Standard - KV Mechelen.

Autowegen

"De Voetbalbond en het Sportcomité hebben in hun beslissing rekening gehouden met de toestand van de velden, maar vooral ook met het algemene comfort en veiligheid van spelers, scheidsrechters en supporters, en dus ook met de staat van de toegangswegen en de tribunes," luidt het.

Het terrein van derdeklasser Woluwe lag er sowieso vrijwel onbespeelbaar bij, maar op de velden van Westerlo, Cercle en Standard zou wel gespeeld kunnen worden. De meeste autowegen liggen er echter glad bij en dat zou woensdagavond problemen kunnen geven.

De KBVB moet nu op zoek naar een geschikte datum om de clubs de wedstrijden te laten inhalen. De terugwedstrijden staan op 26 januari op het programma.

Wegens het winterweer worden alle heenwedstrijden in de kwartfinales van de Beker van België van woensdagavond (22 december) afgelast. Dat meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag. Het gaat om White Star Woluwe - AA Gent, Westerlo - Lierse, Cercle Brugge - Germinal Beerschot en Standard - KV Mechelen. Autowegen "De Voetbalbond en het Sportcomité hebben in hun beslissing rekening gehouden met de toestand van de velden, maar vooral ook met het algemene comfort en veiligheid van spelers, scheidsrechters en supporters, en dus ook met de staat van de toegangswegen en de tribunes," luidt het. Het terrein van derdeklasser Woluwe lag er sowieso vrijwel onbespeelbaar bij, maar op de velden van Westerlo, Cercle en Standard zou wel gespeeld kunnen worden. De meeste autowegen liggen er echter glad bij en dat zou woensdagavond problemen kunnen geven. De KBVB moet nu op zoek naar een geschikte datum om de clubs de wedstrijden te laten inhalen. De terugwedstrijden staan op 26 januari op het programma.