Man denkt nicht gleich an einen Trainer, wenn man Hein Vanhaezebrouck begegnet. Ein Mann von kräftiger Statur, mit breiter Stirn und wenig Hals. Auch am Spielfeldrand erinnert der 51-Jährige eher an einen Landarbeiter, der sich in einen Anzug gezwängt hat, als an einen modernen übungsleiter. Auf der Pressekonferenz nach einem Spiel spült Vanhaezebrouck schon mal zwei Bier hinunter - ja, man kann den Mann leicht unterschätzen.

Die Zeit

Naar aanleiding van de terugmatch Wolfsburg - AA Gent in de achtste finales van de Champions League (dinsdag 8 maart om 20.45 uur), schetst de weekkrant Die Zeit een portret van Genttrainer Hein Vanhaezebrouck. En dat begint weinig fraai en zelfs beledigend:

Ja, het is gemakkelijk om Hein Vanhaezebrouck te onderschatten

Vertaald: 'Men denkt niet meteen aan een trainer, wanneer men Hein Vanhaezebrouck ontmoet. Een stevig gebouwde man met een breed voorhoofd en weinig hals. Ook aan de zijlijn lijkt de 51-jarige meer op een boer die zich in een pak heeft geperst, dan op een moderne trainer. Op de persconferentie na een wedstrijd giet Vanhaezebrouck binnen - ja, het is gemakkelijk om de man te onderschatten'.

Grootste verrassing

Vervolgens wordt wel de loftrompet bovengehaald voor de sportieve prestaties van 'Big Hein' met de Buffalo's. 'Hij is verantwoordelijk voor een sprookje. In de zomer van 2014 nam hij het roer over bij AA Gent, een traditierijke maar tot dan vrij matige club. Twaalf maanden later voeren hij en zijn spelers met een grote beker over het water door de middeleeuwse stad, nadat AA Gent zijn eerste titel had veroverd. Nog een halfjaar later kwalificeerde het zich voor de knock-outfase van de Champions League, een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van het toernooi.'

Die Zeit erkent dat Vanhaezebrouck 'er binnen een jaar in geslaagd is om van een team van naamlozen een collectief te maken. Lang zocht hij naar de beste veldbezetting en een systeem om dominant te spelen. Daaruit is een 3-4-3-systeem gekomen, waaraan hij ook tegen op papier sterkere tegenstanders vasthoudt.'

Tijdperk

De Arsène Wenger van AA Gent

Volgens de krant kan Vanhaezebrouck voor AA Gent worden wat Arsène Wenger voor Arsenal is: 'Een trainer voor het leven, het verhaal van een tijdperk.'

AA Gent probeert volgende dinsdag in Wolfsburg een 2-3 achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken. Lukt dat, dan schaart de Belgische kampioen zich bij de beste acht van Europa. (KVDA)

Naar aanleiding van de terugmatch Wolfsburg - AA Gent in de achtste finales van de Champions League (dinsdag 8 maart om 20.45 uur), schetst de weekkrant Die Zeit een portret van Genttrainer Hein Vanhaezebrouck. En dat begint weinig fraai en zelfs beledigend: Vertaald: 'Men denkt niet meteen aan een trainer, wanneer men Hein Vanhaezebrouck ontmoet. Een stevig gebouwde man met een breed voorhoofd en weinig hals. Ook aan de zijlijn lijkt de 51-jarige meer op een boer die zich in een pak heeft geperst, dan op een moderne trainer. Op de persconferentie na een wedstrijd giet Vanhaezebrouck binnen - ja, het is gemakkelijk om de man te onderschatten'.Vervolgens wordt wel de loftrompet bovengehaald voor de sportieve prestaties van 'Big Hein' met de Buffalo's. 'Hij is verantwoordelijk voor een sprookje. In de zomer van 2014 nam hij het roer over bij AA Gent, een traditierijke maar tot dan vrij matige club. Twaalf maanden later voeren hij en zijn spelers met een grote beker over het water door de middeleeuwse stad, nadat AA Gent zijn eerste titel had veroverd. Nog een halfjaar later kwalificeerde het zich voor de knock-outfase van de Champions League, een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van het toernooi.'Die Zeit erkent dat Vanhaezebrouck 'er binnen een jaar in geslaagd is om van een team van naamlozen een collectief te maken. Lang zocht hij naar de beste veldbezetting en een systeem om dominant te spelen. Daaruit is een 3-4-3-systeem gekomen, waaraan hij ook tegen op papier sterkere tegenstanders vasthoudt.'Volgens de krant kan Vanhaezebrouck voor AA Gent worden wat Arsène Wenger voor Arsenal is: 'Een trainer voor het leven, het verhaal van een tijdperk.'AA Gent probeert volgende dinsdag in Wolfsburg een 2-3 achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken. Lukt dat, dan schaart de Belgische kampioen zich bij de beste acht van Europa. (KVDA)