Espérance Tunis is de beste ploeg van Afrika. Het versloeg voor 55.000 uitzinnige fans Wydad Casablanca in de return van de finale om de Afrikaanse Champions League met 1-0, dankzij een treffer van de Ghanese verdediger Harrison Afful. De heenwedstrijd was in Marokko op 0-0 geëindigd.

Na driemaal verlies in de eindstrijd (1999, 2000 en 2010) en ondanks de Jasmijnrevolutie die het land in de ban houdt, viel er toch veel blijdschap te noteren in Tunesië. Want met deze eindoverwinning - die 2 miljoen euro opleverde - realiseerden de geel-roden een historische treble, waarmee ze zich ook automatisch plaatsten voor het WK voor clubs.

Dat evenement - minimaal goed voor 3,7 miljoen euro - zal van 8 tot 18 december plaatsvinden in Japan, met daarbij ook onder andere Barcelona, de Europese CL-winnaar. (Als Espérance de halve finales haalt, treft het daarin de Spaanse topclub).

Tester bij KV MechelenHeld van de dag was dus Afful. Een 25-jarige Ghanese rechtsback die in eigen land de Feyenoord Fetteh Football Academy doorliep, verkaste naar Asante Kotoko waar hij sterk presteerde, daar de nationale ploeg haalde en in juli 2008 zowaar bij het Nederlandse Feyenoord mocht komen testen.

Maar tijdens zijn stage in Rotterdam kon hij onvoldoende overtuigen. Afful mocht wel mee op trainingskamp in Oostenrijk, maar was in de ogen van de toenmalige technische staf van trainer Gertjan Verbeek niet goed genoeg. Vooral fysiek (1,70 meter voor 68 kg) stelde er zich een probleem. Afful, die opgroeide in Kumasi, omschreef zijn treffer als een geschenk van God.

Dromen van EuropaIn France Football sprak hij ook over zijn mislukt parcours in Europa. "In 2008 waagde ik mijn kans bij Feyenoord, KV Mechelen en Helsingborgs IF", vertelde Afful. "Helaas kreeg ik nergens een concreet contractvoorstel. Gelukkig kon ik in 2009 terecht bij Espérance."

"Het blijft mijn droom om ergens in Europa aan de bak te komen. Misschien val ik wel op door een sterke prestatie tegen Barcelona. Ik ben ook snel en technisch sterk." (FV)

Espérance Tunis is de beste ploeg van Afrika. Het versloeg voor 55.000 uitzinnige fans Wydad Casablanca in de return van de finale om de Afrikaanse Champions League met 1-0, dankzij een treffer van de Ghanese verdediger Harrison Afful. De heenwedstrijd was in Marokko op 0-0 geëindigd. Na driemaal verlies in de eindstrijd (1999, 2000 en 2010) en ondanks de Jasmijnrevolutie die het land in de ban houdt, viel er toch veel blijdschap te noteren in Tunesië. Want met deze eindoverwinning - die 2 miljoen euro opleverde - realiseerden de geel-roden een historische treble, waarmee ze zich ook automatisch plaatsten voor het WK voor clubs. Dat evenement - minimaal goed voor 3,7 miljoen euro - zal van 8 tot 18 december plaatsvinden in Japan, met daarbij ook onder andere Barcelona, de Europese CL-winnaar. (Als Espérance de halve finales haalt, treft het daarin de Spaanse topclub).Tester bij KV MechelenHeld van de dag was dus Afful. Een 25-jarige Ghanese rechtsback die in eigen land de Feyenoord Fetteh Football Academy doorliep, verkaste naar Asante Kotoko waar hij sterk presteerde, daar de nationale ploeg haalde en in juli 2008 zowaar bij het Nederlandse Feyenoord mocht komen testen. Maar tijdens zijn stage in Rotterdam kon hij onvoldoende overtuigen. Afful mocht wel mee op trainingskamp in Oostenrijk, maar was in de ogen van de toenmalige technische staf van trainer Gertjan Verbeek niet goed genoeg. Vooral fysiek (1,70 meter voor 68 kg) stelde er zich een probleem. Afful, die opgroeide in Kumasi, omschreef zijn treffer als een geschenk van God. Dromen van EuropaIn France Football sprak hij ook over zijn mislukt parcours in Europa. "In 2008 waagde ik mijn kans bij Feyenoord, KV Mechelen en Helsingborgs IF", vertelde Afful. "Helaas kreeg ik nergens een concreet contractvoorstel. Gelukkig kon ik in 2009 terecht bij Espérance." "Het blijft mijn droom om ergens in Europa aan de bak te komen. Misschien val ik wel op door een sterke prestatie tegen Barcelona. Ik ben ook snel en technisch sterk." (FV)