Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst

KBVB neemt geen overhaaste beslissingen over toekomst bondscoach

De Belgische Voetbalbond gaat de komende weken werk maken van "een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de nationale ploeg" maar gaat ook vooral "geen overhaaste beslissingen" nemen.

Bondscoach Marc Wilmots krijgt al langer kritiek en die is na de uitschakeling alleen maar toegenomen, hijzelf "denkt voorlopig echter (nog?) niet aan stoppen" en heeft nog een contract tot en met het WK van 2018. "De nederlaag van gisteren is net zoals bij de fans en het team ook bij de KBVB hard aangekomen", klink het zaterdagnamiddag in een communiqué van de Voetbalbond.

"Na overleg tussen de Bondsvoorzitter en de Voorzitter van de Technische Commissie is beslist om geen overhaaste beslissingen te nemen maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de nationale ploeg. Beslissingen daaromtrent zullen bekend gemaakt worden als ze genomen zijn maar moeten niet in de eerste dagen verwacht worden", klinkt het.

Kranten willen dat Marc Wilmots opstapt

Na de verrassende uitschakeling van de Rode Duivels zijn de kranten zaterdag niet mals voor bondscoach Marc Wilmots.

"En nu een echte bondscoach", titelt Het Laatste Nieuws. "Nooit eerder hadden we zo'n fantastische generatie voetballers, nooit eerder lag de weg naar de finale zo open. En dan verliezen tegen Wales: het is een shock." Chef voetbal Stephan Keygnaert zag vrijdag een hele slechte Belgenmop. "De Rode Duivels zijn ándermaal op Wales gestoten. Of beter gezegd: op hun eigen limieten. A l'improviste word je geen Europees kampioen, zélfs niet met zóveel talent. Marc Wilmots mag na de zomer geen bondscoach meer zijn. Niet na deze schandalige uitschakeling."

Het Nieuwsblad ("Om ons dood te schamen") heeft het over de uitschuiver te veel van de bondscoach. "De positie van de bondscoach moet in vraag worden gesteld. Wat een gemiste kans!", aldus chef voetbal Ludo Vandewalle. "De wrange nasmaak na het debacle van gisteren. Er zat zoveel meer in met dit vat vol talent. Ook de bondscoach is schuldig. Ondanks de gemiste kansen en de nooddefensie van gisteren. Kunnen we na deze mislukking nog verder met Marc Wilmots?"

"Einde", zo kopt Het Belang van Limburg. "Het moest een zwart-geel-rood volksfeest worden, gisterenavond in Rijsel, net over de Belgische grens. Maar de Rode Duivels beleefden er een 'afgang van je Welschte'! Wales schrijft geschiedenis en speelt woensdag tegen Portugal de halve finale van het EK. Voor België werd het een ware blamage. Het einde van Marc Wilmots als Belgisch bondscoach lijkt in zicht."

De kranten van Sudpresse hebben het over een gebrek aan een goede verdediging tegen Wales. Wat Wilmots betreft, is er een mildere toon.

"Wilmots draagt een deel van de verantwoordelijkheid bij deze mislukking. Tegen Italië en Wales, net als tegen Argentinië in 2014, kwam hij niet met een plan B op de proppen wanneer de wedstrijd niet gunstig verliep voor zijn team. Maar al de schuld bij Wilmots leggen, zou te makkelijk en oneerlijk zijn."

"Dit toernooi is een ontgoocheling. Wilmots moet vertrekken", stelt La Dernière Heure. "We kunnen niet tevreden zijn met een kwartfinale, als je zoveel talent hebt. Is Wilmots nog in staat om met deze ploeg vooruitgang te boeken? Wij hebben het gevoel van niet. Dat gevoel leeft ook bij Thibaut Courtois en andere spelers. In die context is vertrekken het beste wat Wilmots kan doen."

L'Avenir kan zich niet neerleggen bij de "enorme ontgoocheling". "De Rode Duivels moeten een nieuw elan vinden. Als we binnen twee jaar met ambitie naar het WK in Rusland willen vertrekken, dan moet je toegeven dat we aan het einde zijn van een cyclus. En dan hebben we het niet over de spelers."

Belgen zijn opnieuw in het land

De Rode Duivels zijn zaterdag iets na 9u30 aangekomen op de luchthaven van Zaventem. Vervolgens stapten ze op de bus, die onder politie-escorte naar het vertrouwde Crowne Plaza-hotel in Diegem reed. Daar namen de spelers afscheid van elkaar en werden ze opgehaald door vrienden/familie en taxi's.

Analyse Wales-België: 'Te veel improvisatie betaal je cash'

Er zijn verzachtende omstandigheden, maar globaal is de balans van dit EK negatief.

Lees de analyse van Wales-België door Peter t'Kint

Reuters
© Reuters

'Positief zijn is geen vorm van naïviteit maar een ingesteldheid vanuit innerlijke sterkte'

Vincent Kompany, de (op dit EK afwezige) kapitein van de Rode Duivels, blijft zijn positieve zelve na de uitschakeling van de Belgen in de kwartfinales van het EK. "Positief zijn is geen vorm van naïviteit maar een ingesteldheid vanuit innerlijke sterkte. We moeten uit deze afloop leren. Vandaag doet het pijn, maar morgen beginnen we opnieuw", tweette de verdediger van Manchester City, die vrijdag een van de toeschouwers was in het Stade Pierre Mauroy in Lille.

Belgen keren zaterdagochtend huiswaarts terug

De Rode Duivels keren na hun verrassende uitschakeling al snel terug naar huis. Ze namen zaterdagochtend rond 8u het vliegtuig huiswaarts en worden in de voormiddag opnieuw in België verwacht. Na hun 3-1 nederlaag in het Stade Pierre Mauroy tegen Wales reisde de selectie van bondscoach Marc Wilmots meteen met het vliegtuig door van Lille naar het basiskamp in Bordeaux. Daar zetten de Duivels 's nachts voet aan grond, 's ochtends wachtte hen al een nieuwe vlucht, ditmaal naar België.

Bijna 3,5 miljoen Nederlands keken naar Wales-België

Vrijdagavond keken bijna 3,5 miljoen Nederlanders naar de match van de Rode Duivels tegen Wales. Het was daarmee vrijdag het best bekeken programma in Nederland.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Thomas Vermaelen: 'We konden het tempo niet vasthouden'

Thomas Vermaelen was geelgeschorst en moest de kwartfinale nagelbijtend van op de bank bekijken. "

We namen een uitstekende start, maar daarna konden we het tempo niet vasthouden", vertelde de verdediger van FC Barcelona. "Het heeft niet veel zin om nu te praten, want we moeten een aantal zaken intern bespreken. Er is natuurlijk wel wat verkeerd gegaan. Wat die stilstaande fases betreft, kan ik zeggen dat we dat op voorhand wel hadden besproken."

"Ikzelf ga zeker door met de nationale ploeg. Op clubniveau zijn er veel geruchten, maar ik weet niet of die interesse wel concreet is. Van AS Roma heb ik zelf niets gehoord. Op dit moment ben ik nog speler van Barcelona", besloot Vermaelen, die kan terugblikken op een uitstekend toernooi.

Jordan Lukaku werd tegen de Welshmen voor de leeuwen gegooid. "We hebben ons laten pakken op stilstaande fases", vertelde de flankverdediger van KV Oostende. "Zelf probeerde ik simpel te voetballen, want het is niet eenvoudig om in zo'n wedstrijd plots te moeten starten. Tussen Jason Denayer en mij zijn er ook weinig automatismen en dus twijfelde ik soms om al dan niet mee op te rukken. Dat zijn belangrijke details. Als we voor de pauze 2-0 voorkomen is het een andere wedstrijd, maar het heeft niet mogen zijn. Kort samengevat: we hebben ons doel niet bereikt."

Reservedoelman Simon Mignolet loofde dan weer de sterkte van de tegenstander. "Wales speelt een goed toernooi. Ze hebben zeker een kans tegen Portugal, daar moet je niet aan twijfelen."

Ook Kevin De Bruyne deelde die mening. "Als je in de halve finale staat, dan kan je ook het toernooi winnen."

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Wilmots tris: 'Ik ben het niet eens met Courtois'

Marc Wilmots heeft geen probleem met de kritiek van Thibaut Courtois. De doelman van de Rode Duivels was keihard na de uitschakeling. "Het was dezelfde tactiek als tegen Italië en het waren dezelfde problemen als tegen Italië. We zijn afgestraft door jongens met minder kwaliteit en Wilmots moet zelf beslissen of hij opstapt", waren enkele quotes van de nationale nummer één.

"Ik heb geen probleem met hetgeen hij gezegd heeft, maar ik ben niet akkoord met zijn kritiek en dat heb ik hem ook gezegd", aldus Wilmots op zijn persconferentie. "Het klopt dat er geen automatismen waren en dat er te weinig gecommuniceerd werd. Ik begrijp de teleurstelling van Thibaut wel, hij had een droom om Europees kampioen te worden. Als doelman zie je alles voor je gebeuren en zie je goed waar het fout loopt."

De uitschakeling van de Rode Duivels laat ook bij Wilmots "een zure smaak" na. "We spelen een goed toernooi, maar maken vandaag te veel fouten om door te stoten. Bovendien is Wales ook gewoon een heel goede ploeg. Ons toernooi is niet slecht, maar we hadden beter kunnen doen."

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Alderweireld: 'Je kan het de jonge gasten niet verwijten'

"We moeten het niet op de blessures steken, maar het is natuurlijk lastig als je achterin vaak en veel moet wisselen", vertelde Toby Alderweireld in de catacomben van het Pierre Mauroystadion.

"Dit hadden we natuurlijk niet verwacht. Ik ben heel teleurgesteld en ik heb het moeilijk om dit in woorden uit te drukken. De sfeer in de kleedkamer was na de wedstrijd natuurlijk slecht, we hadden een uitstekende kans om ver te geraken in dit toernooi", aldus de verdediger van Tottenham Hotspur.

"We wisten wel op voorhand wat we moesten doen. In het strafschopgebied gebeurt er altijd veel en dat kan je die jonge gasten niet verwijten. Het is bijzonder lastig om er hier meteen te moeten staan in zo'n match. Het is makkelijk om kritiek te geven, maar we moeten vooral als team kijken naar wat er beter kon."

Even later vatte Thomas Meunier het kort samen. "Dit is het einde van een mooi avontuur".

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Eden Hazard: 'Niet alles in vraag stellen'

Eden Hazard kon vrijdag tegen Wales in 'zijn' Lille niet schitteren zoals hij in de achtste finales tegen Hongarije had gedaan. De captain ging samen met de andere Rode Duivels na een veelbelovende start ten onder.

"We zijn allemaal ontgoocheld. We wilden beter doen, het potentieel om dat te doen was aanwezig. Onze eerste twintig minuten waren heel goed. Daarna zijn we beginnen achteruit lopen, maakten foutjes die je op dit niveau cash betaalt. Maar nu moeten we niet alles in vraag stellen. Dit is een mooie generatie. We moeten blijven werken. Binnen twee jaar is er een WK. Maar het is zeker dat we hier beter wilden doen. Iedereen is nu heel teleurgesteld."

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Wilmots bis: 'De tactiek klopte'

Bondscoach Marc Wilmots weigerde tijdens zijn persconferentie de hand in eigen boezem te steken. De tactiek klopte, zei hij.

"We spelen erg goed in de eerste 20 minuten, waren dominant en zetten Wales helemaal vast. Daarna gaan we plots 15 meter lager spelen, waarom weet ik echt niet. Ik ben blijven roepen en probeerde bij te sturen, maar dat lukte niet. Daarna pakken we een doelpunt op stilstaande fase en dan zie je dat het té veel is om de helft van je verdediging te moeten vervangen voor één wedstrijd".

Wilmots dropte Jason Denayer en Jordan Lukaku in de basis ter vervanging van de onbeschikbare Vermaelen en Vertonghen, en die deden het niet meteen schitterend. "Ik heb jonge jongens opgesteld en dat is mijn verantwoordelijkheid, maar ik had ook weinig andere mogelijkheden. Ik wil de spelers zeker geen steen werpen, maar we maken vandaag te veel individuele fouten om door te stoten. Op zo'n groot toernooi wordt dat afgestraft."

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Marc Wilmots: 'Ik denk op dit moment niet aan stoppen'

Het was erg lang wachten op de persconferentie van de Belgische bondscoach. Pas een uur na afluiten kwam Marc Wilmots de media te woord staan.

"Of ik bondscoach blijf? Ik neem geen beslissing als de adrenaline hoog is. Ik ga nu een beetje nadenken, daarna neem ik een beslissing. Alles is mogelijk, maar op dit moment denk ik niet aan stoppen".

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Bale: 'We zijn een geweldig team'

Gareth Bale sprak vol bewondering over de ploegprestatie. "We zijn een geweldig team".

De aanvaller van Real Madrid kwam tegen België niet tot scoren, maar toch won Wales weer. "We zijn een goed georganiseerd team, we werken iedere wedstrijd keihard voor elkaar. België ging deze wedstrijd als favoriet in, maar wij waren beter", aldus Bale. De plaats in de halve finales is dan ook niet meer dan terecht. "We verdienen het om in de halve finales te zitten. We moeten genieten van dit moment, maar we kijken ook alweer uit naar de halve finale tegen Portugal." Aanvoerder en doelpuntenmaker Ashley Williams was in extase. "Ik houd van deze jongens! In dit team zit zoveel karakter." Middenvelder Joe Allen kwam woorden tekort om zijn gevoel te omschrijven. "We hadden nooit gedacht dit te kunnen bereiken. Er is iets heel speciaals nodig om ons nu nog te stoppen."

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Man van de Match Hal Robson-Kanu: 'Niet te uitbundig vieren'

Hal Robson-Kanu straalde van geluk.

"We hebben hier jaren voor gewerkt en we zijn zo trots dat we het land gelukkig hebben kunnen maken. We zijn vrijwel altijd de underdog geweest, maar weten wat we kunnen en geloven in onszelf. Dat we vandaag ook nog de halve finales bereiken, is gewoonweg fantastisch".

"We zijn nu in de wolken, maar woensdag hebben we al een andere match, dus denk ik niet dat we veel gaan vieren. We gaan hier uiteraard van genieten, maar vanaf morgen gaat de focus meteen naar de volgende match", stelde de Man van de Match, die woensdag met Wales in de halve finales in Lyon op het Portugal van Cristiano Ronaldo botst.

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Thomas Meunier: 'We misten vechtersmentaliteit'

"Wales is Brazilië niet maar het is wel een ploeg dat heel goed in blok en agressief speelt zoals we vandaag konden zien , zegt rechtsachter Thomas Meunier, die vindt dat de Belgen zeker niet minder waren dan de Welshmen.

"We misten de vechtersmentaliteit die het verschil had kunnen maken. We hadden een uitstekende kans op de finale. We konden niet verliezen vandaag. Maar we verliezen als ploeg, we winnen als ploeg. Dit zijn moeilijke momenten".

Meunier hoopt dat de nodige lessen getrokken worden uit dit verlies tegen de tijd dat het kwalificatiecampagne voor het wereldkampioenschap in september begint.

(Belga)

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Witsel: 'We slikken vermijdbare goals'

De uitschakeling van de Rode Duivels tegen Wales kwam ook bij Axel Witsel hard aan. "We zijn allemaal erg ontgoocheld. We wilden een andere wedstrijd spelen dan we vandaag hebben gedaan. Jammer genoeg moeten we naar huis".

"De eerste twintig, vijfentwintig minuten waren we goed. We maken een goal en hadden er nog een tweede kunnen scoren. Daarna maken zij gelijk op een stilstaande fase. Tot aan de rust hadden wij het lastig. Zij zetten goed druk."

"Daarna slikken wij nog doelpunten die te vermijden waren." De afwezigheid van Vertonghen en Vermaelen achterin deed de Duivels pijn, vond Witsel. "Het zijn twee heel belangrijke spelers. Maar wij hadden geen keuze. Het is zo. Het is echt een grote ontgoocheling." "Ook wij wilden zo ver mogelijk raken, er het maximum uithalen. Dat is jammer genoeg niet gelukt."

(Belga)

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Courtois: 'Hetzelfde probleem - en dezelfde tactiek - als tegen Italië'

Een teleurgestelde Courtois reageerde al op het verlies. Volgens hem was er deze match 'hetzelfde probleem als tegen Italië en dezelfde tactiek. Ik heb een Champions League finale verloren, maar dit is veel erger.'

Op de vraag of er een andere trainer moet komen, bleef hij diplomatisch: 'Dat moet hij zelf bepalen.' Maar zijn blik sprak boekdelen. Hij benadrukte ook al enkele keren dat hij zijn mening gezegd heeft in de kleedkamer.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Fluitsignaal: België verliest met 3-1 en ligt uit het EK

Fluitsignaal: België verliest met 3-1 en ligt uit het EK.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Belgen blijven proberen

Nainggolan geeft een voorzet met zeer veel potentieel, maar Batshuayi is te ver naar voren gelopen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Schot der wanhoop van Hazard

Hazard doet nog een poging, maar het schot der wanhoop gaat over het doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Fans van Wales gaan uit hun dak

De wedstrijd is nog niet voorbij, maar de fans van Wales gaan uit hun dak. Als Wales wint, schrijft het geschiedenis.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De Bruyne pakt een hoekschop

Voorzet van de Bruyne die niemand kan verzilveren. Hoekschop, 'maar zijn ballen komen er niet doorheen' om Frank Raes te citeren.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Vokes kopt: 3-1

Sam Vokes kopt de 3-1 binnen voor Wales.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Lukaku eraf, Batshuayi erin

Romelu Lukaku moet eraf. Zorgt Batshuayi de komende 400 seconden (of ruim 6 minuten) voor de redding?

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Lukaku kan er niet bij

Mooie lange bal maar Lukaku kan er niet aan dus Davies gaat ermee lopen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Batshuayi staat klaar

Wilmots zet alle middelen in: Batshuayi staat klaar om in te vallen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Robson-Kanu (scoorde de 2-1) eruit

Robson-Kanu, de man van de tweede goal wordt gewisseld.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Robson-Kanu (scoorde de 2-1) eruit

Robson-Kanu, de man van de tweede goal wordt gewisseld.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Witsel trapt over doel

Witsel doet opnieuw een poging maar trapt over het doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoekschop voor de Belgen

De Bruyne neemt de hoekschop, iets te kort om iets mee te kunnen doen.

Fellaini blijft dreigen rond het doel. Hij kopt de voorzet naar Witsel die voor het doel staat maar net niet aan de bal kan.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Driesje erin, Jordan Lukaku eruit

Dries Mertens komt om in de wedstrijd, Jordan Lukaku moet eraf. Witsel wordt intussen bij Wilmots geroepen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Fellaini mist kans op gelijkmaker

Mooie voorzet van Alderweireld, Fellaini kopt net naast de goal.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De cijfers

Een cijferintermezzo: 14 pogingen op doel door Wales, 10 pogingen op doel door België.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Heldere voorzet van De Bruyne

Voorzet van De Bruyne, maar goed verdedigd van Wales zodat Lukaku er niet bij kon.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Te harde voorzet van Jordan Lukaku

Jordan Lukaku geeft een voorzet, maar die is te hard.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Kunnen Duivels door defensief blok van Wales stoten?

Wales vormt een defensief blok. Lukaku doet vanop een héél lange afstand een slechte poging.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Opnieuw hoekschop voor Wales

Wales blijft maar dreigen en kansen creëren. Ramsey neemt de hoekschop, Fellaini kopt de bal weg van bij Williams. Nog geen drie seconden later komt de bal opnieuw bij Williams terecht, die gelukkig niet kan scoren.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Vrije trap voor belgië

De Bruyne neemt de vrije trap voor België, de slappe bal stuitert in de handen van doelman Hennessey.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Courtois verhindert nieuw doelpunt

Wales zit in de wedstrijd, hoekschop. Hard schot op doel, maar Courtois redt hen van de 3-1.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Gele kaart voor Fellaini

Nainggolan vliegt letterlijk op Bale en ook Fellaini komt erover. Hij krijgt een gele kaart en mist dus de volgende wedstrijd.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Wat gaat Wilmots doen?

Goed, België staat 2-1 achter dus dit gaat momenteel een beetje mis. Maar met nog 24 minuten te gaan is alles nog mogelijk. De vraag is wel: wat gaat Wilmots nu doen?

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Wales staat voor: 2-1

Meunier was weg, Denayer kwam te laat en Robson-Kanu trapt de 2-1 binnen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Overtreding Nainggolan, geen kaart (weetje)

Nainggolan begaat een overtreding op Ramsey maar krijgt geen kaart.

Weetje: Radja Nainggolan heeft als Rode Duivel nog nooit een gele kaart gekregen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Belgen weer in de wedstrijd

De Belgen houden de touwtjes van de wedstrijd opnieuw in handen, mooie bal voor Lukaku maar Williams kopt hem weg.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Trap van Hazard scheert langs de paal

De Bruyne naar Hazard die zijn bekende schot afvuurt, maar de bal vliegt rakelings langs de paal. Volgende keer beter?

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De Bruyne schiet over doel

De Bruyne schiet mooi, maar de bal vliegt net over het doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Lukaku mist een kans

Fellaini speelt de bal naar Meunier die een goede boorzet geeft maar Lukaku zet niet genoeg kracht op de bal.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De Bruyne verliest de bal

De Bruyne op rechts maar verliest de bal.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De Bruyne verliest de bal

De Bruyne op rechts maar verliest de bal.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Wissel bij de Duivels: Fellaini erin, Carrasco eruit

De tweede helft gaat zo meteen beginnen en Wilmots voert al een wissel door: Fellaini erin, Carrasco eruit.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Komt Fellaini erin?

Fellaini heeft zijn truitje aan en krijgt al instructies. Er wordt verwacht dat hij zo meteen in de wedstrijd komt.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Eerste helft: een wedstrijd met twee gezichten

Een eerste helft met twee gezichten: de Rode Duivels die een goede start namen en na 13 minuten scoorden. Na de goal van Nainggolan herleefde Wales en maakte het de gelijkmaker. Werd Wales beter? Misschien een beetje, maar het waren vooral de Belgen die na de 0-1 wat terugzakten.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Stand tijdens de rust: 1-1

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Opnieuw een redding van Courtois

Ramsey gaat naar voor, geeft een voorzet, Robson-Kanu doet een poging maar Courtois steekt er een stokje tussen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoekschop voor Wales

Ramsey heeft veel ruimte, schiet gelukkig naast doel. Williams kopt de hoekschop over het doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

De Bruyne pakt een hoekschop

De Bruyne pakt een hoekschop, maar het mocht niet zijn.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoekschop voor Wales

Hoekschop voor Wales: James Chester kopt ver over doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Overtreding Denayer

Overtreding van Denayer, gelukkig geen gele kaart.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Net niet voor Bale

Bale doet een poging om te scoren, Courtois zorgt voor de redding.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Net niet voor Carrasco

Carrasco knalt de bal richting doel, maar doelman Hennessey kan er nog net bij.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Duel Nainggolan-Williams

Duel: Nainggolan in balbezit, wordt hem afgepakt door Ashley Williams die on fire is.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Nieuwe hoekschop: Williams trapt, 1-1

Ramsey nam de hoekschap, maar het moet opnieuw gebeuren. Ramsey trapt, Williams kopt hem binnen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoekschop voor Wales

Wales krijgt een hoekschop.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Dreigend schot van Wales gered door Courtois

Bale speeldt de bal naar voor, Ramsey geeft voorzet, Taylor knalt maar gelukkig is er Thibaut Courtois.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Beetje furore, Hazard is not amused

Joe Allen trok aan het truitje van Hazard - volgens Frank Raes een overtreding die niet gefloten werd.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Gele kaart voor Gunter

Overtreding op De Bruyne, gele kaart voor Chris Gunter.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Wales probeert kans te creëren

Wales probeert een kans te creëren maar dat gaat niet zo vlot.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Bal iets te laag

Van Lukaku naar de Bruyne maar net iets te laag om te scoren.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

NAINGGOLAN SCOORT 0-1

NAINGGOLAN SCOORT 0-1

Hazard ging naar voor maar vond geen ruimte, dan maar terug naar achter waar de Rode Duivels de bal mooi uit de voeten van de Welschmen hielden en Nainggolan vanop afstand de bal erin knalde. Zijn tweede goal op dit EK.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Wales schiet op doel

Wales schiet op doel, maar de bal belandt zijdelings in de netten.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Over Lukaku

Noot over deze live: als het over Lukaku gaat, bedoelen we Romelu Lukaku. Als het over Jordan gaat, zetten we zijn voornaam er expliciet bij.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoekschop De Bruyne, Lukaku kan er niet bij

De Bruyne nam de hoekschop, het was een mooie maar Lukaku kon er niet bij.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Eerste echte kansen voor België

De eerste echte kansen voor België, drie pogingen op doel in 5 seconden!

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hazard mikt, over het doel

Hazard kon goed naar voren gaan en probeerde zelf te scoren, maar de bal belandde over en achter het doel.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Gele kaart voor Davies

Ben Davies krijgt de eerste gele kaart.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Welke Rode Duivel verzilvert de voorzet?

Hazard naar voor, geeft een voorzet die niemand kan verzilveren. Carrasco probeerde hetzelfde, ook een voorzet maar hetzelfde probleem: niemand die hem kon binnenschieten.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Net niet bij Lukaku

De bal werd rondgetikt en naar voren gespeeld, maar vond Romelu Lukaku niet.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

België en Wales best scorende landen op EK

België scoorde tot nu toe 8 goals, Wales 7.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Meetweeten kan via #walbel

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Geblesseerde Vertonghen in het stadion

De geblesseerde Jan Vertonghen, geschorste Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zitten naast elkaar om hun ploegmaten aan te moedigen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hoofddeksels van Belgische supporters maken indruk

De - soms bizarre - hoofddeksels van Belgische supporters, zijn niemand ontgaan.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Onze Duivels zijn er klaar voor: opwarming (video)

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Portugal in de halve finale

Als België vanavond wint moeten de Rode Duivels het in de halve finale opnemen tegen Portugal, dat won van Polen.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Dit zijn de ploegen van vanavond

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Opstelling bekend: Jason Denayer vervangt geschorste Vermaelen

Straks start Jason Denayer in de Wedstrijd tegen Wales, hij neemt centraal achteraan de plaats in van de geschorste Thomas Vermaelen. Jordan Lukaku vervangt Jan Vertonghen die zijn ligamenten gescheurd heeft. Nog een wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Hongarije: niet Dries Mertens, maar Yannick Carrasco start vooraan.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Livestream: Belgische supporters houden volksfeest in Lille

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Vier Rode Duivels met geel achter hun naam

Als de Rode Duivels zich kwalificeren voor de halve finales, dan recupereren ze tegen Portugal de geschorste Thomas Vermaelen. Maar vier spelers kunnen vanavond tegen Wales een schorsing oplopen en de halve finale missen. Verdediger Thomas Meunier, middenvelders Marouane Fellaini en Axel Witsel en aanvaller Michy Batshuayi staan met geel achter hun naam.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Daar is de polonaise al

Hopelijk wordt er na 23 uur ook nog zo gefeest in Lille

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Let op voor de valse nummer 9

De beste ploegen spelen met valse spitsen, een tactiek die is geperfectioneerd door Pep Guardiola. Vallen er daarom zo weinig doelpunten op het EK in Frankrijk?

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Video: 'Als je nu nog voorbij station Lille Flandres probeert te rijden...'

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Ze bestaat: de Duivelswalestraat (in Diksmuide)

Het bewijs op Google Maps.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Bale roept fans op: 'We willen dat iedereen zingt en geniet'

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

'Lille is Hazard en Hazard is Lille'

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Het koningshuis supportert mee

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Foto: het Atomium in Lille...

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

'Zlatan wachtte wél tot na het EK met zijn transfer'

Christian Kabasele is de derde Rode Duivel die tijdens het EK een nieuwe ploeg vindt.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

'Allez Duivels!'

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Meer transferactiviteit bij Rode Duivels op EK: Christian Kabasele naar Watford

Rode Duivel Christian Kabasele verlaat Racing Genk en trekt naar de Engelse eersteklasser Watford, waar hij ploegmaat wordt van belofteninternational Obbi Oulare. Lees meer.

BELGA
© BELGA
Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

De best betaalde coaches op Euro 2016

Marc Wilmots staat net boven Lars Lagerbäck van... IJsland, op deze ranking van onderzoeksbureau Statista.

Statista
© Statista
Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

'Offensief kwaliteitsverschil moet de doorslag geven'

De voorbereiding van de Rode Duivels op de belangrijke EK-kwartfinale tegen Wales verloopt niet gesmeerd, maar op basis van offensieve kwaliteit moeten we het verschil kunnen maken. Lees een voorbeschouwing met onze man ter plaatse.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Thomas Meunier: 'Alles of niets'

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Belgische invasie in Lille

De Noord-Franse stad maakt zich op voor de komst van meer dan 100.000 en mogelijk zelfs 200.000 Belgische supporters. In het stadion Pierre Mauroy worden circa 10.000 Belgen verwacht.

Kevin Van der Auwera
door Kevin Van der Auwera

Onze pronostieken

Enkele redacteurs van Sport/Voetbalmagazine voorspellen hoe deze EK-kwartfinale afloopt. Lees hun pronostieken.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Wilmots: 'We mogen dan een geblesseerde ploeg hebben, het is goed weten dat de 12e man achter ons staat'

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Topschuttersstand EK2016

De topschuttersstand op het EK in Frankrijk:

3 doelpunten: Bale (Wal), Griezmann (Fra), Morata (Spa)

2 doelpunten: Blaszczykowski (Pol), Brady (Ier), Dzsudzsak (Hon), Gomez (Dui), Lukaku (Bel), Nani (Por), Payet (Fra), Pellè (Ita), Perisic (Kro), Ronaldo (Por), Stancu (Roe)

1 doelpunt: Alderweireld (Bel), Batshuayi (Bel), V. Berezutski (Rus), Bjarnason (IJs), Boateng (Dui), Bödvarsson (IJs), Carrasco (Bel), Chiellini (Ita), Dier (Eng), Draxler (Dui), Duda (Slk), Eder (Ita), Gera (Hon), Giaccherini (Ita), Giroud (Fra), Glushakov (Rus), Hamsik (Slk), Hazard (Bel) Hoolahan (Ier), Kalinic (Kro), Lewandowski (Pol), McAuley (NIe), McGinn (NIe), Mehmedi (Zwi), Milik (Pol), Modric (Kro), Mustafi (Dui), Nainggolan (Bel), Necid (Tsj), Nolito (Spa), Piqué (Spa), Quaresma (Por), Rakitic (Kro), Ramsey (Wal), Robson-Kanu (Wal), Rooney (Eng), Sadiku (Alb), Sanches (Por), Schär (Zwi), Schöpf (Oos), Schweinsteiger (Dui), Shaqiri (Zwi), Sigthorsson (IJs), G. Sigurdsson (IJs), R. Sigurdsson (IJs), Skoda (Tsj), Stieber (Hon), Sturridge (Eng), Szalai (Hon), Taylor (Wal), Traustason (IJs), Tufan (Tur), Vardy (Eng), Weiss (Slk), Witsel (Bel), Yilmaz (Tur)

BELGA
© BELGA
Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Stand van de schorsingen

Spelers geschorst voor kwartfinales:

België (1): VermaelenFrankrijk (2): Kanté, Rami Italië (1): Thiago Motta

Geschorst voor halve finales:

Portugal (1): Carvalho

Op één kaart van schorsing:

Wales (4): Davis, Ramsey, Taylor, Vokes

Duitsland (5): Boateng, Hummels, Khedira, Kimmich, Özil Frankrijk (2): Koscielny, Giroud

België (5): Batshuayi, Fellaini, Meunier, Vertonghen, Witsel

IJsland (9): Arnason, Bjarnason, J. Gudmundsson, Gunnarsson, Halldorsson, Saevarsson, Sigthorsson, G. Sigurdsson, Skulason

Italië (11): Barzagli, Bonucci, Buffon, Chiellini, De Rossi, De Sciglio, Éder, Insigne, Pellè, Sirigu, Zaz

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Portugal gaat door na misser Jakub Blaszczykowski

Na verlengingen kwam het tijdens de kwartfinale tussen Portugal en Polen aan op strafschoppen. Er was slechts één gemiste poging.

REUTERS
© REUTERS
Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Op naar strafschoppen in Polen-Portugal

Ook na de verlengingen blijft het 1-1 tussen Polen en Portugal.

Nu brengen strafschoppen uitsluitsel.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Polen en Portugal spelen verlengingen

Na een vroeg doelpunt van Robert Lewandowski en een gelijkmaker van Renato Sanches beginnen Polen en Portugal aan verlengingen. De winnaar komt in de halve finales uit tegen Wales of België.

AFP
© AFP
Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

KBVB aanvaardt boete UEFA

De KBVB gaat niet in beroep op de beslissing van UEFA n.a.v. de incidenten met rookpotten tijdens België - Ierland, op 18 juni in Bordeaux. Dat meldt de KBVB in een persbericht.

De boete van 5000 Euro wordt als dusdanig aanvaard. De KBVB zal er alles aan doen om de betrokkenen te identificeren en de boete bij hen te recupereren. De beelden werden opgevraagd.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Vertonghen out: is Ciman de lachende winnaar?

'Het zou best kunnen dat de blessure van Jan Vertonghen een ferme streep is door de rekening van Jason Denayer', schrijft reporter ter plaatse Peter T'Kint. 'Is Ciman de lachende winnaar?'

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

'Blessure Vertonghen is sportief drama, maar we weten dat we alternatieven hebben'

Rode Duivels-kapitein Eden Hazard en trainer Marc Wilmots hebben in Lille een persconferentie gegeven over de wedstrijd tegen Wales, morgen, en het uitvallen van verdediger Jan Vertonghen. 'Vertonghen is out voor de rest van het toernooi', bevestigde Wilmots.

Lees hier de samenvatting van de persconferentie.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Wilmots bevestigt: 'Vertonghen scheurde twee van de drie ligamenten in voet, EK voorbij'

Jan Vertonghen heeft twee van de drie ligamenten in zijn voet gescheurd en mist dus de rest van het EK. Dat bevestigde Marc Wilmots.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Jason of Jordan? 'Keuze voor vannacht'

Jason of Jordan, zegt Wilmots op de vraag wie hij in de defensie zal zetten. 'Dat is een keuze voor vannacht,' herhaalt hij.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Wat verwacht Wilmots van de geschatte 150.000 die naar Lille zouden komen?

Wat verwacht Wilmots van de geschatte 150.000 die naar Lille zouden komen? 'Ze verwachten een mooi evenement. We zullen met onze wapens en waarden strijden.'

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hazard: 'Proberen om morgen hetzelfde te doen als tegen Hongarije'

Een journalist vraagt of de match van wereldniveau tegen Hongarije, herhaald zal worden morgen tegen Wales?

Hazard: 'Ik ga proberen om morgen hetzelfde te doen en hetzelfde te geven.'

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Hazard over Vertonghen

Wat verandert het uitvallen van Jan Vertonghen voor Hazard? 'We hebben samen een goed toernooi gespeeld, zo'n dingen gebeuren nu eenmaal.'

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

'Ploeg is ontgoocheld voor Vertonghen'

De ploeg is ontgoocheld over het wegvallen van Vertonghen, zegt Wilmots. 'Eerst Kompany weg, dan Vertonghen out en Vermalen geschorst.'

Maar Wilmots zegt 'vooruit' te kijken. 'Er zijn alternatieven.'

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Quid Jordan Lukaku?

'Jordan Lukaku heeft een heel complete match gespeeld tegen Noorwegen,' antwoordt Wilmots op de vraag of die klaar is om te spelen.

Volgens de bondschoach is Lukaku mentaal wel klaar om het eventueel te doen.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

'Ik heb twee alternatieven: jeugd of ervaring'

Over de vervanging van Vertonghen: 'Ik heb twee alternatieven: jeugd of ervaring. Die keuze ga ik vannacht moeten nemen.'

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Wilmots over Vertonghen: 'Il est out'

Met een droge 'il est out' trekt Wilmots een streep door het EK van Vertonghen.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

'Twee van de drie ligamenten van Vertonghen zijn gescheurd'

Twee van de drie ligamenten van Jan Vertonghen zijn gescheurd, zegt Marc Wilmots op de personferentie die nu gehouden wordt.

Naomi Skoutariotis
door Naomi Skoutariotis

Welshe kapitein Williams vol lof over Eden Hazard

Williams en Wales komen vrijdag tegenover een wel erg bekende opponent te staan. De Welshmen en de Belgen stonden de voorbije vier jaar al vier keer tegenover mekaar en ook in de Premier League ontmoet Williams vaak Rode Duivels. "Iemand als Eden Hazard is een van de beste spelers ter wereld. Hij creëert kansen, scoort en kan heel veel. Ik heb veel respect voor hem, hij is zeker een speler die we in de gaten moeten houden", klonk het bij Williams, die vrijdag waarschijnlijk Romelu Lukaku tegenover zich krijgt.

"Ook Romelu is een uitstekende speler. We speelden al meer dan tien keer tegen mekaar en kennen mekaar heel goed. Hij is snel, stevig en kan scoren, vanavond ga ik hem nog eens uitvoerig bestuderen." Bondscoach Chris Coleman is overigens bijzonder tevreden dat hij Williams vrijdag kan opstellen. "Ashley is onze kapitein. Hij doet dat uitstekend en heeft me nog nooit teleurgesteld. Hij draagt de aanvoerdersband met veel eer en passie. Een kleedkamer heeft verschillende leiders nodig en Ashley is daar zeker één van." (Belga)

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

LIVESTREAM: personferentie Marc Wilmots: Quid Vertonghen?

Marc Wilmots houdt om 18u45 een persconferentie, een uur later gepland omdat de Belgische pers niet tijdig in Lille geraakte, samen met kapitein Eden Hazard. Die kan u hier live volgen:

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

'Wegvallen Vertonghen is aderlating: defensief geen weelde zoals vooraan'

Dat Jan Vertonghen out is voor het EK, zoals geschreven wordt maar nog niet officieel bevestigd, is een slechte zaak voor de Rode Duivels. Dat zegt Peter t'Kint, onze man op het EK. 'De Franse voetbalkrant L'Equipe had Vertonghen en Meunier opgenomen in hun beste elftal van het EK. Dat zegt wel wat.'

Wie zal hem vervangen?

'De enige die in aanmerking komt, is Jordan Lukaku. Bondscoach Marc Wilmots zou hem gevraagd hebben om zich klaar te houden, zei hij eerder al. Het is een manier om zich te tonen, zoals ook Meunier dat heeft kunnen doen - getuige daarvan de transferperikelen.'

Is het wegvallen van Vertonghen een aderlating?

'Toch wel, ja. De spoeling is dunner in onze defensie dan vooraan. Offensief is er meer weelden. Stel dat je Romelu Lukaku moet vervangen, dan heb je geen kwaliteitsverlies met Mitchy Batshuayi, Moussa Dembélé of Divock Origi. En een Yannick Carrasco kan je dan weer vervangen door Dries Mertens.

In de defensie ligt dat moeilijker. Had iemand een paar maanden geleden gezegd dat we de kwartfinale van het EK zouden spelen met Jason Denayer, Meunier, Lukaku en Toby Alderweireld, dan hadden we toch eens opgegeken.

De jongens die we nu moeten missen in de defensie - Vincent Kompany, Thomas Lombaerts, Vertonghen, ... - dat zijn allemaal mannen van 70 à 80 interlands. Die hebben dus een pak ervaring.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Wat maakt Wales zo sterk?

Ze moesten 58 jaar wachten op hun rentree bij een eindtoernooi, maar nu staan ze verrassend in de kwartfinale. Wat maakt het team van Chris Coleman zo sterk?

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Vijfde keer Wales: hoe ging het de vorige keren?

Het duel van vrijdag in Lille is het vijfde van Marc Wilmots als bondscoach tegen Wales, tegenstander van de Belgen in de voorronde voor het WK én in de vorige EK-kwalificaties.

Sinds 2012 was er elk jaar één duel. Balans: winst in 2012, gelijk in 2013 en 2014 en verlies in 2015.

Een lastige tegenstander op het eerste gezicht, al waren de Belgen wel vier keer baas. Overzicht van hoe het toen verging.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

'Du jamais vu, wat zich woensdag bij de Rode Duivels afspeelde'

Als Meunier of Batshuayi vrijdagavond een wanprestatie afleveren of als de Rode Duivels uitgeschakeld zouden worden, zal een storm van verontwaardiging en kritiek over de bondscoach neerdalen, voorspelt François Colin.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Slecht nieuws: Vertonghen out

Jan Vertonghen is donderdag op de (grotendeels gesloten) training van de Rode Duivels in Le Haillan aan zijn ligementen geraakt hebben en mist dus de rest van het EK.

Simon Demeulemeester
door Simon Demeulemeester

Politie raadt Belgische supporters af naar Rijsel te trekken

De federale politie raadt de Belgische supporters van de Rode Duivels aan om vrijdag voor de match van België tegen Wales niet naar Rijsel te trekken maar de match te volgen op een groot scherm in België. Het fandorp in Rijsel biedt ruimte aan 20.000 toeschouwers, maar de Franse grootstad verwacht een veelvoud. Ook pyrotechnische middelen en drinken op de openbare weg zijn uitgesloten.

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel Belgen er vrijdag naar Rijsel gaan om de kwartfinale van België tegen Wales te volgen, maar de Franse stad verwacht een zwart-geel-rode vloed in de binnenstad. "Er zijn cijfers die spreken van 160.000 Belgen", aldus Julie Cousein van Métropole Européenne de Lille.

"Als er teveel volk in de fanzone zit, sluiten we die om veiligheidsredenen af." Supporters houden best ook rekening met een lange rij wachtenden om de fanzone te betreden, want ook in Rijsel gelden de nodige veiligheidsmaatregelen na de terreuraanslagen in Parijs.

"De stad verwacht het meervoud van fans dus zullen wellicht vele fans teleurgesteld rechtsomkeer moeten maken. Indien je niet het risico wil lopen om doelloos rond te dwalen in Rijsel, en misschien wel de uitzending te missen, kan je overwegen om feest te vieren op de talloze leuke pleinen met een groot scherm in België", geeft de federale politie als tip mee.

Wie toch naar Rijsel wil, houdt er best rekening mee dat het transport en bezit van alcoholische dranken op de openbare weg en pyrotechnische middelen verboden zijn. Er zullen controles plaatsvinden, aan de grens, maar ook in Rijsel. Er wordt ook aangeraden om na de match niet terug te keren via de E42 richting Doornik maar om te rijden via Valenciennes en dan de E19 naar Bergen of de E17 naar Kortrijk te nemen.