Live HERLEES: Duitsland naar WK-finale na historische 1-7 tegen machteloos Brazilië

08/07/14 om 15:16 - Bijgewerkt op 09/07/14 om 05:09

In een WK-halve finale voor de geschiedenisboeken heeft Duitsland Brazilië thuis vernederd met 1-7. Op het halfuur stond de Mannschaftt al 0-5 voor. Na de rust voegden de Duitsers daar op hun sloffen nog twee treffers aan toe. Voor Brazilië was het de zwaarste nederlaag ooit.

HERLEES: Duitsland naar WK-finale na historische 1-7 tegen machteloos Brazilië

© REUTERS

 • Tom Vandyck

  Einde liveblog

  Wij danken u voor het meelezen. Het was geen spannende pot voetbal die we gezien hebben tussen Brazilië en Duitsland, maar wel een behoorlijk sensationele. Straks zijn we er weer voor de andere halve finale, tussen Nederland en Argentinië. We beginnen er dan aan rond 21.30u. Tot dan!

 • Simon Demeulemeester

  Jacques Sys: 'Een van meest onwaarschijnlijke wedstrijden uit WK-geschiedenis'

  'Dit is een van de meest onwaarschijnlijke wedstrijden uit de geschiedenis van het WK,' zo reageert Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

  'Duitsland lag in eigen land onder vuur, omdat het in de drie voorgaande wedstrijden teveel op kracht en loopvermogen, en te weinig op techniek, teerde.

  En plots hervond het zijn fris en sprankelend voetbal van vroeger. Dat had ook wel te maken met de onwaarschijnlijke zwakte van Brazilië. Iedereen wist dat het zonder de met een blessure uitgevallen Neymar Jr. maar een matige ploeg was. Maar niemand vermoede dat Brazilië zonder Neymar in elkaar zou stuiken.'

  Miroslav Klose scoort het doelpunt dat hem de topscorer in de WK-geschiedenis maakt tegen een onmondig Brazilië. Bovendien neemt hij zo die titel af van Ronaldo... een Braziliaan.

  Miroslav Klose scoort het doelpunt dat hem de topscorer in de WK-geschiedenis maakt tegen een onmondig Brazilië. Bovendien neemt hij zo die titel af van Ronaldo... een Braziliaan. © REUTERS

 • Tom Vandyck

  Duitsland naar de finale

  Voor wie nog niet van de schok bekomen is: het WK is na deze onvoorstelbare halve finale niet afgelopen. Duitsland speelt zondag om 21.00u Belgische tijd de finale in het Maracana-stadion in Rio. Het ontmoet daar de winnaar van de tweede halve finale, woensdag om 22.00u Belgische tijd tussen Argentinië en Nederland. En wie zegt nu dat de Duitsers in die finale geen favoriet zijn?

 • Simon Demeulemeester

  Brazilië ook met grappen afgedroogd tijdens dramatische halve finale tegen Duitsland

  Brazilië kreeg niet alleen zware klappen op het voetbalveld van Duitsland, ook op sociale media werden de Goddelijke Kanaries stevig door de mangel gehaald.

  Bekijk de beste beelden.

 • Tom Vandyck

  Wedstrijd afgelopen: afgang van Bijbelse proporties voor Brazilië

  U hebt dit niet gedroomd: Duitsland heeft Brazilië geklopt met 1-7 in de halve finale van het WK voetbal - en dat in Brazilië. Braziliaanse spelers huilen hete tranen op het veld. Dit is een wedstrijd voor de geschiedenisboeken. Zoiets ziet u nooit meer.

 • Tom Vandyck

  DOELPUNT BRAZILIË: 1-7

  Oscar tekent voor de treffer. Uit de tribunes weerklinken slappe 'Brasil-Brasil'-spreekkoortjes.

 • Tom Vandyck

  Brazilië ontsnapt aan 0-8

  Özil mag alleen op Julio César af en mist op een haartje na.

 • Tom Vandyck

  Rotzooitijd

  De Duitsers tikken de bal rond. De Brazilianen geven niet eens meer de indruk dat ze er iets aan willen doen. In het basketbal zouden ze dat 'garbage time' noemen: de 'rotzooiminuten' op het einde die niks meer betekenen. Nou ja, in deze wedstrijd is het al sinds de 29ste minuut garbage time.

 • Tom Vandyck

  Ramires met de moed der wanhoop

  Ramires legt aan van net buiten de grote rechthoek. Neuer laat zich niet vermurwen.

 • Tom Vandyck

  Schot Marcelo

  Marcelo mist. Zelfs het spreekwoordelijke eerreddende doelpunt zou hier niet al teveel eer meer redden. Dit is voor de Brazilianen een afgang van epische proporties.

 • Tom Vandyck

  DOELPUNT DUITSLAND: 0-7

  Duitsland in de zevende hemel. André Schürrle tekent voor het doelpunt. Hij loopt als zoveelste Duitser knullig helemaal dwars door de Braziliaanse verdediging.

 • Tom Vandyck

  Vervanging Duitsland

  Uit: Khedira, in: Draxler.

 • Tom Vandyck

  Het verdriet van Brazilië

  Doet dit pijn? Reken maar.

  Doet dit pijn? Reken maar. © REUTERS

 • Kevin Van der Auwera

  Record WK-opdoffer: 10-1 Hongarije-el Salvador

  Is Duitsland op weg om Brazilië de weinig benijdenswaardige positie van El Salvador te laten overnemen? In 1982 ging het tegen Hongarije met 10-1 de boot in. De grootste nederlaag in een WK.

 • Tom Vandyck

  Ongeslagen reeks eindigt voor Brazilië

  De laatste keer dat Brazilië thuis een competitieve wedstrijd verloor, was in 1975. De Brazilianen waren sindsdien 62 keer op rij ongeslagen in eigen huis.

 • Tom Vandyck

  Vervanging Brazilië

  Uit: Fred, in: Willian.

 • Tom Vandyck

  Brazilië evenaart zwaarste nederlaag ooit

  Die zwaarste nederlaag was een 6-0 tegen Urguay in de Copa America van 1920 in Chili.

 • Tom Vandyck

  DOELPUNT DUITSLAND: 0-6

  Deze keer mag André Schürrle hem maken. De Braziliaanse verdediging is alweer gatenkaas.

 • Tom Vandyck

  Geel voor Dante

  Dante haalt zijn Bayern-ploegmaat Müller onderuit en houdt daar een gele kaart aan over.

Onze partners