Lionel Messi (26) werd dit seizoen door Tito Vilanova nog maar één keer als wisselspeler gebruikt. Tegen Celtic betekent dat alweer zijn vijftiende match van dit seizoen.

Het is fenomenaal hoeveel wedstrijden de kleine Argentijn seizoen na seizoen speelt zonder geblesseerd te geraken. Het is zelfs van 4 maart 2008 geleden dat Messi nog eens een match miste door een blessure.

Vorig seizoen stond Messi in 93 procent van de wedstrijden van Barça op het veld. Hij miste slechts vier matchen: drie omdat hem rust werd gegund en eentje door schorsing. Het seizoen daarvoor speelde hij in 55 van de 62 wedstrijden (88 procent) en in 2009/2010 waren dat 53 van de 59 wedstrijden (89 procent). Hallucinante cijfers.

Als geheim voor dat resistente lichaam van 's werelds populairste voetballer wordt gewezen op zijn professionele manier van leven. "Leo kent zijn lichaam door en door. Het is fundamenteel dat hij aangeeft wanneer er iets scheelt en dat doet hij consequent", zegt een anonieme clubdokter in de Spaanse krant El País.

"Hij werkt gewoon ook graag en luistert naar adviezen. Als je hem zegt een oefening zes keer te herhalen, zal hij dat zes keer doen. Hij voetbalt zo graag dat hij er alles aan doet om fit te blijven."

Bij kwieke voetballers als hem, met een laag zwaartepunt en explosiviteit in de benen, bestaat het spierstelsel veelal uit korte spieren. Rust is daarbij een van de voornaamste preventiemaatregelen. Volgens Antonella, de echtgenote van Lionel Messi, is dat trouwens het grote geheim van de blakende gezondheid van haar man: elke dag een siësta! "Hij ligt bijna heel de namiddag in de sofa en je krijgt hem met geen stokken het huis uit", grapte mevrouw Messi daar al eens over. (MS)

Lionel Messi (26) werd dit seizoen door Tito Vilanova nog maar één keer als wisselspeler gebruikt. Tegen Celtic betekent dat alweer zijn vijftiende match van dit seizoen.Het is fenomenaal hoeveel wedstrijden de kleine Argentijn seizoen na seizoen speelt zonder geblesseerd te geraken. Het is zelfs van 4 maart 2008 geleden dat Messi nog eens een match miste door een blessure.Vorig seizoen stond Messi in 93 procent van de wedstrijden van Barça op het veld. Hij miste slechts vier matchen: drie omdat hem rust werd gegund en eentje door schorsing. Het seizoen daarvoor speelde hij in 55 van de 62 wedstrijden (88 procent) en in 2009/2010 waren dat 53 van de 59 wedstrijden (89 procent). Hallucinante cijfers.Als geheim voor dat resistente lichaam van 's werelds populairste voetballer wordt gewezen op zijn professionele manier van leven. "Leo kent zijn lichaam door en door. Het is fundamenteel dat hij aangeeft wanneer er iets scheelt en dat doet hij consequent", zegt een anonieme clubdokter in de Spaanse krant El País. "Hij werkt gewoon ook graag en luistert naar adviezen. Als je hem zegt een oefening zes keer te herhalen, zal hij dat zes keer doen. Hij voetbalt zo graag dat hij er alles aan doet om fit te blijven."Bij kwieke voetballers als hem, met een laag zwaartepunt en explosiviteit in de benen, bestaat het spierstelsel veelal uit korte spieren. Rust is daarbij een van de voornaamste preventiemaatregelen. Volgens Antonella, de echtgenote van Lionel Messi, is dat trouwens het grote geheim van de blakende gezondheid van haar man: elke dag een siësta! "Hij ligt bijna heel de namiddag in de sofa en je krijgt hem met geen stokken het huis uit", grapte mevrouw Messi daar al eens over. (MS)