Paul Pogba heeft overeenstemming bereikt met de Mancunians over een vijfjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Hij komt over van Juventus. Pogba genoot een deel van zijn opleiding bij Manchester United, maar vertrok vier jaar geleden transfervrij naar Juventus waar hij uitgroeide tot een wereldster.

De middenvelder lost de Welshman Gareth Bale af als duurste voetballer van de wereld. Die verkaste in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid.

De 10 duurste transfers aller tijden (bedragen circa)

1. Paul Pogba: van Juventus naar Manchester United: 105 miljoen euro (2016)

2. Gareth Bale: van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, 100 miljoen euro (2013)

3. Cristiano Ronaldo: van Man United naar R. Madrid, 94 miljoen euro (2009)

4. Gonzalo Higuain: van Napoli naar Juventus, 90 miljoen euro (2016)

5. Neymar: van Santos naar Barcelona, 86 miljoen euro (2013)

6. Luis Suarez: van Liverpool naar Barcelona, 81 miljoen euro (2014)

7. James Rodriguez: van AS Monaco naar Real Madrid, 80 miljoen euro (2014)

8. Angel Di Maria: van R. Madrid naar Man United, 75 miljoen euro (2014)

9. Kevin De Bruyne: van Wolfsburg naar Manchester City, 75 miljoen euro (2015)

10. Zinedine Zidane: van Juventus naar Real Madrid, 75 miljoen euro (2001)

Met Juventus werd Pogba vier keer Italiaans kampioen. Met het Franse nationale voetbalteam schopte hij het in juni op het EK in zijn thuisland tot de finale, maar stootte daar op Portugal.

Volgens Manchester-manager José Mourinho kan Pogba de komende tien jaar "het hart van de club" zijn.

(Belga/RR)

Paul Pogba heeft overeenstemming bereikt met de Mancunians over een vijfjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Hij komt over van Juventus. Pogba genoot een deel van zijn opleiding bij Manchester United, maar vertrok vier jaar geleden transfervrij naar Juventus waar hij uitgroeide tot een wereldster. De middenvelder lost de Welshman Gareth Bale af als duurste voetballer van de wereld. Die verkaste in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Met Juventus werd Pogba vier keer Italiaans kampioen. Met het Franse nationale voetbalteam schopte hij het in juni op het EK in zijn thuisland tot de finale, maar stootte daar op Portugal. Volgens Manchester-manager José Mourinho kan Pogba de komende tien jaar "het hart van de club" zijn.(Belga/RR)