Borussia Dortmund won dan wel zijn eerste groepsduel in de Champions League tegen Arsenal (2-0), in de Bundesliga krijgt het voorlopig de trein niet op de rails. Vorige zaterdag nog ging het nog met 2-1 onderuit op het veld van Schalke 04 - de derde nederlaag al op zes speeldagen voor Die Schwarzgelben. Dortmund staat pas op de twaalfde plaats in de stand met zeven punten, de helft van leider Bayern München.

Transfers

AFP
© AFP

De vicekampioen van vorig jaar moest in het tussenseizoen de naar Bayern verkaste scoremachine Robert Lewandowski (foto) vervangen, nadat eerder ook al toptalent Mario Götze die stap had gezet. Een zware opgave, want Lewandowski was in 131 wedstrijden voor de Borussen goed voor maar liefst 74 doelpunten.

Zijn vervanger moet de van Torino overgekomen Ciro Immobile worden, vorig seizoen topschutter in de Serie A met 22 treffers in 33 duels. De Italiaanse international lijkt (voorlopig) echter moeite te hebben om zich aan te passen aan de hogere fysieke eisen van de Bundesliga. De Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang profileert zich momenteel beter, ook door zijn groter opportunisme voor doel.

De club gaf in totaal meer dan 50 miljoen euro uit en haalde met de Japanner Shinji Kagawa (terug van Manchester United) en Nuri Sahin (terug van Real Madrid) nog enkele bekende namen, maar voorlopig pakt de mayonaise dus nog niet.

Blessures

IMAGEGLOBE
© IMAGEGLOBE

Bovendien kampt Dortmund met heel wat blessureleed. Maar liefst vijf basisspelers liggen in de lappenmand. Zo kan coach Jürgen Klopp (foto) geen beroep doen op vedette Marco Reus en draaischijf Henri Mkhitariyan, de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Ook voor Sahin, Jakub Blaszczykowski en Ilkay Gündogan komt de match tegen RSCA te vroeg.

Tegen Schalke startte Dortmund met Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Bender, Ginter, Aubameyang, Grosskreutz, Ramos en Immobile.

Vertrouwen

Anderlecht daarentegen heeft momenteel de wind in de zeilen. In de competitie is Paars-wit na negen speeldagen ongeslagen leider en in de Champions League stuntte het op de eerste speeldag ij zo na bij Galatasaray. De Brusselaars moesten in extremis een punt toestaan aan de Turken (1-1), maar tankten wel vertrouwen.

Dortmund is natuurlijk een ander paar mouwen. Bovendien komen de Duitsers naar Brussel om te winnen: de energiek coachende Klopp, die veel belang hecht aan het collectief, trekt altijd en overal de offensieve kaart.

Maar Olivier Deschacht heeft wel gelijk als hij zegt dat er nu mogelijkheden zijn voor Anderlecht. Als er een geschikt moment is om iets te rapen tegen de Duitse topclub, dan is het wel vanavond. Afspraak woensdag om 20.45 uur in het Astridpark.

Borussia Dortmund won dan wel zijn eerste groepsduel in de Champions League tegen Arsenal (2-0), in de Bundesliga krijgt het voorlopig de trein niet op de rails. Vorige zaterdag nog ging het nog met 2-1 onderuit op het veld van Schalke 04 - de derde nederlaag al op zes speeldagen voor Die Schwarzgelben. Dortmund staat pas op de twaalfde plaats in de stand met zeven punten, de helft van leider Bayern München.Zijn vervanger moet de van Torino overgekomen Ciro Immobile worden, vorig seizoen topschutter in de Serie A met 22 treffers in 33 duels. De Italiaanse international lijkt (voorlopig) echter moeite te hebben om zich aan te passen aan de hogere fysieke eisen van de Bundesliga. De Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang profileert zich momenteel beter, ook door zijn groter opportunisme voor doel.De club gaf in totaal meer dan 50 miljoen euro uit en haalde met de Japanner Shinji Kagawa (terug van Manchester United) en Nuri Sahin (terug van Real Madrid) nog enkele bekende namen, maar voorlopig pakt de mayonaise dus nog niet.Tegen Schalke startte Dortmund met Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Bender, Ginter, Aubameyang, Grosskreutz, Ramos en Immobile.Anderlecht daarentegen heeft momenteel de wind in de zeilen. In de competitie is Paars-wit na negen speeldagen ongeslagen leider en in de Champions League stuntte het op de eerste speeldag ij zo na bij Galatasaray. De Brusselaars moesten in extremis een punt toestaan aan de Turken (1-1), maar tankten wel vertrouwen.Dortmund is natuurlijk een ander paar mouwen. Bovendien komen de Duitsers naar Brussel om te winnen: de energiek coachende Klopp, die veel belang hecht aan het collectief, trekt altijd en overal de offensieve kaart.Maar Olivier Deschacht heeft wel gelijk als hij zegt dat er nu mogelijkheden zijn voor Anderlecht. Als er een geschikt moment is om iets te rapen tegen de Duitse topclub, dan is het wel vanavond. Afspraak woensdag om 20.45 uur in het Astridpark.