Op 1 juli wordt Jupp Heynckes opnieuw trainer van Bayern München, de club die hij al twee keer eerder onder zijn hoede had. Hij krijgt een contract voor twee seizoenen.

De 65-jarige Heynckes volgt bij Bayern München de Nederlander Louis Van Gaal op, die eerder aankondigde dat hij het op het einde van dit seizoen voor bekeken houdt bij de Duitse topclub. Zelf kondigde Heynckes maandag aan dat hij aan zijn laatste maanden bezig is bij Bayer Leverkusen.

Landstitels

Heynckes trainde Bayern München eerder al van 1987 tot 1991 en leidde de club toen naar twee landstitels.

In april 2009 volgde hij bij Bayern de ontslagen Jürgen Klinsmann op. Als interim-coach leidde hij de club in de laatste vijf competitiewedstrijden naar de tweede plaats achter landskampioen VfL Wolfsburg en dwong daarmee directe plaatsing voor de UEFA Champions League af. Na afloop van het seizoen gaf hij de fakkel door aan Van Gaal.

Andere clubs die Heynckes al coachte zijn onder meer Real Madrid, Athletic Bilbao en Benfica.

(Belga/KVDA)

Op 1 juli wordt Jupp Heynckes opnieuw trainer van Bayern München, de club die hij al twee keer eerder onder zijn hoede had. Hij krijgt een contract voor twee seizoenen. De 65-jarige Heynckes volgt bij Bayern München de Nederlander Louis Van Gaal op, die eerder aankondigde dat hij het op het einde van dit seizoen voor bekeken houdt bij de Duitse topclub. Zelf kondigde Heynckes maandag aan dat hij aan zijn laatste maanden bezig is bij Bayer Leverkusen. Landstitels Heynckes trainde Bayern München eerder al van 1987 tot 1991 en leidde de club toen naar twee landstitels. In april 2009 volgde hij bij Bayern de ontslagen Jürgen Klinsmann op. Als interim-coach leidde hij de club in de laatste vijf competitiewedstrijden naar de tweede plaats achter landskampioen VfL Wolfsburg en dwong daarmee directe plaatsing voor de UEFA Champions League af. Na afloop van het seizoen gaf hij de fakkel door aan Van Gaal. Andere clubs die Heynckes al coachte zijn onder meer Real Madrid, Athletic Bilbao en Benfica.(Belga/KVDA)