Nog tien minuten te spelen en een 2-0-achterstand tegen een profclub uit tweede klasse. Toch slaagt VVSB er nog in om de halve finales van de Nederlandse beker te bereiken. Op het veld van FC Den Bosch scoort de amateurclub nog drie doelpunten in het absolute slot en verbaast zo heel Nederland met een historische stunt.

VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) uit het dorpje Noordwijkerhout bij Leiden is de eerste amateurclub sinds FC IJsselmeervogels in 1975, die de halve finale van de Nederlandse beker kon bereiken.

De grote held

Maikey Parami (21) scoort de beslissende 2-3 na een flater van Den Boschdoelman Kees Heemskerk. 'Het feest zal lang duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij.'

De jonge spits studeert nog en loopt stage bij HEMA. Na twee uur slapen verschijnt hij al op zijn werk. Zijn werkgever heeft wel begrip voor de situatie. Zo kan Parami op zijn eerste dag als bekende Nederlander vooral handtekeningen uitdelen en poseren met zijn nieuwste fans.

Niet gek doen

Voorzitter Arjan Broekhof wil dit seizoen absoluut promoveren naar het profvoetbal (tweede divisie). Daarvoor moet VVSB wel bij de eerste zeven ploegen geraken uit de Nederlandse Topklasse.

Na twee mindere wedstrijden staat de club nu slechts negende. 'We gaan geen gekke dingen doen om een goed resultaat te halen in de beker. De competitie is ook zeer belangrijk voor ons.'

Gele kaarten

De amateurclubs krijgen te maken met nadelen die profclubs niet ondervinden. Zo worden gele kaarten in competitieverband bij amateurclubs meegerekend in de beker. Bij profclubs wordt er een onderscheid gemaakt tussen schorsingen in de competitie en in het bekertornooi.

Afgelopen weekend kreeg niemand een fatale gele kaart en zo reist de BAVO-kern met alle spelers en 2000 supporters naar een uitverkocht Galgenwaard in Utrecht. Heel Noordwijkerhout gaat voluit voor die ene droom: de bekerfinale in een volle Kuip. Vanavond moet het daarvoor eerst voorbij FC Utrecht.

Philippe Briers

Nog tien minuten te spelen en een 2-0-achterstand tegen een profclub uit tweede klasse. Toch slaagt VVSB er nog in om de halve finales van de Nederlandse beker te bereiken. Op het veld van FC Den Bosch scoort de amateurclub nog drie doelpunten in het absolute slot en verbaast zo heel Nederland met een historische stunt. VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) uit het dorpje Noordwijkerhout bij Leiden is de eerste amateurclub sinds FC IJsselmeervogels in 1975, die de halve finale van de Nederlandse beker kon bereiken.Maikey Parami (21) scoort de beslissende 2-3 na een flater van Den Boschdoelman Kees Heemskerk. 'Het feest zal lang duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij.'De jonge spits studeert nog en loopt stage bij HEMA. Na twee uur slapen verschijnt hij al op zijn werk. Zijn werkgever heeft wel begrip voor de situatie. Zo kan Parami op zijn eerste dag als bekende Nederlander vooral handtekeningen uitdelen en poseren met zijn nieuwste fans.Voorzitter Arjan Broekhof wil dit seizoen absoluut promoveren naar het profvoetbal (tweede divisie). Daarvoor moet VVSB wel bij de eerste zeven ploegen geraken uit de Nederlandse Topklasse. Na twee mindere wedstrijden staat de club nu slechts negende. 'We gaan geen gekke dingen doen om een goed resultaat te halen in de beker. De competitie is ook zeer belangrijk voor ons.'De amateurclubs krijgen te maken met nadelen die profclubs niet ondervinden. Zo worden gele kaarten in competitieverband bij amateurclubs meegerekend in de beker. Bij profclubs wordt er een onderscheid gemaakt tussen schorsingen in de competitie en in het bekertornooi. Afgelopen weekend kreeg niemand een fatale gele kaart en zo reist de BAVO-kern met alle spelers en 2000 supporters naar een uitverkocht Galgenwaard in Utrecht. Heel Noordwijkerhout gaat voluit voor die ene droom: de bekerfinale in een volle Kuip. Vanavond moet het daarvoor eerst voorbij FC Utrecht.Philippe Briers