Nu de Rode Duivels zijn uitgeschakeld voor Euro 2012, is het uitkijken naar het volgende doel: de kwalificaties voor het WK 2014, die in september volgend jaar van start gaan. Bondscoach Georges Leekens blikte gisteren met vertrouwen vooruit.

België neemt het op tegen Kroatië, Macedonië, Schotland, Servië en Wales. Een overzichtje van hoe die landen het deden in de voorbije EK-kwalficatiecampagne.

Van de vijf landen is Kroatië het enige land dat nog kans maakt op deelname aan het EK in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Fernando Santos nam het in groep F op tegen Griekenland, Israël, Letland, Georgië en Malta. Van hun 10 duels wonnen de Kroaten er 7, goed voor 22 punten en de tweede plaats na Griekenland.

Macedonië speelde in groep B tegen Rusland, Ierland, Armenië, Slowakije en Andorra. Het kon enkel winnen tegen Andorra (thuis en op bezoek) en hield thuis Armenië (2-2) en Slowakije (1-1) in bedwang. Met acht punten bleef Macedonië enkel Andorra voor.

In groep I trof Schotland wereldkampioen Spanje, Tsjechië, Litouwen en Liechtenstein. Tot vóór de laatste speeldag stond het op de tweede plaats (play-offs) maar door het verlies in en tegen Spanje en de winst van Tsjechië op het veld van Litouwen strandden de Schotten uiteindelijk toch op de derde plaats met 11 punten uit 8 wedstrijden.

Ook Servië slaagde er in groep C, met Italië, Estland, Slovenië, Noord-Ierland en Faeröer niet in zich te kwalificeren voor het EK. Tot de laatste speeldag hadden de Serviërs hun lot in eigen handen maar door 1-0 verlies in Slovenië gaan niet zij maar wel Estland naar de play-offs. Servische hooligans hadden er ook voor gezorgd dat de wedstrijd in en tegen Italië werd stopgezet. De UEFA kende Italië een 3-0 zege toe.

Wales ten slotte eindigde als vierde in groep H, na Engeland, Montenegro en Zwitserland en vóór Bulgarije. Hun negen punten uit acht wedstrijden sprokkelden de Welshmen thuis tegen Montenegro (2-1) en Zwitserland (2-0) en in Bulgarije (0-1). (KVDA)

Nu de Rode Duivels zijn uitgeschakeld voor Euro 2012, is het uitkijken naar het volgende doel: de kwalificaties voor het WK 2014, die in september volgend jaar van start gaan. Bondscoach Georges Leekens blikte gisteren met vertrouwen vooruit. België neemt het op tegen Kroatië, Macedonië, Schotland, Servië en Wales. Een overzichtje van hoe die landen het deden in de voorbije EK-kwalficatiecampagne.Van de vijf landen is Kroatië het enige land dat nog kans maakt op deelname aan het EK in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Fernando Santos nam het in groep F op tegen Griekenland, Israël, Letland, Georgië en Malta. Van hun 10 duels wonnen de Kroaten er 7, goed voor 22 punten en de tweede plaats na Griekenland.Macedonië speelde in groep B tegen Rusland, Ierland, Armenië, Slowakije en Andorra. Het kon enkel winnen tegen Andorra (thuis en op bezoek) en hield thuis Armenië (2-2) en Slowakije (1-1) in bedwang. Met acht punten bleef Macedonië enkel Andorra voor.In groep I trof Schotland wereldkampioen Spanje, Tsjechië, Litouwen en Liechtenstein. Tot vóór de laatste speeldag stond het op de tweede plaats (play-offs) maar door het verlies in en tegen Spanje en de winst van Tsjechië op het veld van Litouwen strandden de Schotten uiteindelijk toch op de derde plaats met 11 punten uit 8 wedstrijden.Ook Servië slaagde er in groep C, met Italië, Estland, Slovenië, Noord-Ierland en Faeröer niet in zich te kwalificeren voor het EK. Tot de laatste speeldag hadden de Serviërs hun lot in eigen handen maar door 1-0 verlies in Slovenië gaan niet zij maar wel Estland naar de play-offs. Servische hooligans hadden er ook voor gezorgd dat de wedstrijd in en tegen Italië werd stopgezet. De UEFA kende Italië een 3-0 zege toe.Wales ten slotte eindigde als vierde in groep H, na Engeland, Montenegro en Zwitserland en vóór Bulgarije. Hun negen punten uit acht wedstrijden sprokkelden de Welshmen thuis tegen Montenegro (2-1) en Zwitserland (2-0) en in Bulgarije (0-1). (KVDA)