Onze landgenoot had daarover een openhartig gesprek met het Engelse voetbalblad Four Four Two.

De man die hem wakker schudde, is Ronald Koeman. De Nederlandste coach van Everton nam Mirallas apart toen die zich aandiende voor de start van de voorbereiding op dit seizoen. Zijn boodschap: gewicht verliezen.

'Hij vroeg me drie kilogram af te vallen', vertelt Mirallas, 'toen dat gebeurd was, vroeg hij me nog eens drie kilogram kwijt te spelen.' In drie weken tijd ging de flankaanvaller zo van 79 kg naar 73 kg.

De positieve gevolgen daarvan lieten niet lang op zich wachten. Sinds dit seizoen is Mirallas weer basispion bij Everton en mag hij zich ook weer volwaardig Rode Duivel noemen na een afwezigheid van bijna twee jaar (Mirallas werd onder Marc Wilmots nog sporadisch opgeroepen, maar speelde tussen september 2014 en juli 2016 amper 3 minuutjes mee).

Vestje

Bij zijn eerste training na het bereiken van streefgewicht liet Koeman de speler een vestje aantrekken van 6 kg zwaar, om aan te tonen welk gewicht hij voorheen meedroeg. Het opende de ogen van Mirallas: 'Dan pas ben ik gaan beseffen wat voor een verschil dat maakt.'

'Als aanvaller is het immens belangrijk om snelheid te hebben en vlot van richting te kunnen veranderen, dat gaat nu makkelijker. Kijk naar spelers als Mahrez, Hazard of Bolasie: die zijn niet groot of sterk, maar zo soepel.'

Dieet

Het dieet dat Mirallas volgde was nochtans simpel. 'Mijn vrouw is Italiaanse en kookt vaak pasta, maar ik leerde gewoon mijn porties te verminderen', verklapt de Luikenaar in FFT. 'Ik eet nu ook meer kip, vis, fruit, salades en koolhydraten (volkoren rijst, peulvruchten). En ik wisselde frisdrank in voor water. Je lichaam in vorm houden is zo belangrijk, zeker wanneer je wat ouder wordt.'

Mirallas vierde begin oktober zijn 29ste verjaardag en lijkt net op tijd de sleutel gevonden te hebben om zijn carrière een nieuw elan te geven. Met dank aan Ronald Koeman.

Onze landgenoot had daarover een openhartig gesprek met het Engelse voetbalblad Four Four Two. De man die hem wakker schudde, is Ronald Koeman. De Nederlandste coach van Everton nam Mirallas apart toen die zich aandiende voor de start van de voorbereiding op dit seizoen. Zijn boodschap: gewicht verliezen. 'Hij vroeg me drie kilogram af te vallen', vertelt Mirallas, 'toen dat gebeurd was, vroeg hij me nog eens drie kilogram kwijt te spelen.' In drie weken tijd ging de flankaanvaller zo van 79 kg naar 73 kg. De positieve gevolgen daarvan lieten niet lang op zich wachten. Sinds dit seizoen is Mirallas weer basispion bij Everton en mag hij zich ook weer volwaardig Rode Duivel noemen na een afwezigheid van bijna twee jaar (Mirallas werd onder Marc Wilmots nog sporadisch opgeroepen, maar speelde tussen september 2014 en juli 2016 amper 3 minuutjes mee).Bij zijn eerste training na het bereiken van streefgewicht liet Koeman de speler een vestje aantrekken van 6 kg zwaar, om aan te tonen welk gewicht hij voorheen meedroeg. Het opende de ogen van Mirallas: 'Dan pas ben ik gaan beseffen wat voor een verschil dat maakt.' 'Als aanvaller is het immens belangrijk om snelheid te hebben en vlot van richting te kunnen veranderen, dat gaat nu makkelijker. Kijk naar spelers als Mahrez, Hazard of Bolasie: die zijn niet groot of sterk, maar zo soepel.'Het dieet dat Mirallas volgde was nochtans simpel. 'Mijn vrouw is Italiaanse en kookt vaak pasta, maar ik leerde gewoon mijn porties te verminderen', verklapt de Luikenaar in FFT. 'Ik eet nu ook meer kip, vis, fruit, salades en koolhydraten (volkoren rijst, peulvruchten). En ik wisselde frisdrank in voor water. Je lichaam in vorm houden is zo belangrijk, zeker wanneer je wat ouder wordt.' Mirallas vierde begin oktober zijn 29ste verjaardag en lijkt net op tijd de sleutel gevonden te hebben om zijn carrière een nieuw elan te geven. Met dank aan Ronald Koeman.