Door te zeggen dat niet hij, maar de Portugese topmakelaar Jorge Mendes de onderhandelingen met Schalke 04 voerde, gaf bondscoach Marc Wilmots vorige week aan dat het gerucht dat al enkele maanden de ronde deed, klopt. Mendes, die zich onder meer bezighoudt met de zaken van José Mourinho en Cristiano Ronaldo, is de machtigste makelaar ter wereld. Wilmots reisde op 22 oktober 2013 naar Portugal om er Porto-Zenit bij te wonen. 's Anderdaags woonde hij in het gezelschap van Luciano D'Onofrio Real-Juventus bij. Het was in een loge in het Santiago Bernabéustadion dat D'Onofrio hem voorstelde aan Mendes.

Zes maanden geleden dook Mendes opnieuw op, toen de besprekingen met Schalke een aanvang kenden. Hij stelde Wilmots voor om hem te vertegenwoordigen, wat de bondscoach aanvaardde. In februari werd de samenwerking op punt gezet. Mendes heeft niet de reputatie om in noodsituaties op te treden. De topclubs waarmee hij werkt, verkiezen een strategie op lange termijn en leggen vaak de zaken een jaar van tevoren vast. Toch zullen voor Wilmots via Mendes deuren opengaan die anders dicht waren gebleven. Ook maakt de bondscoach vanaf nu deel uit van een select clubje trainers die meetellen, en die niet om het even waar naartoe gaan. Het geeft ook aan dat Wilmots al langer zijn vertrek bij de Duivels voorbereidt. Anders had hij - zijn contract loopt tot 2016 - niet zo vroeg een makelaar onder de arm genomen.

Door te zeggen dat niet hij, maar de Portugese topmakelaar Jorge Mendes de onderhandelingen met Schalke 04 voerde, gaf bondscoach Marc Wilmots vorige week aan dat het gerucht dat al enkele maanden de ronde deed, klopt. Mendes, die zich onder meer bezighoudt met de zaken van José Mourinho en Cristiano Ronaldo, is de machtigste makelaar ter wereld. Wilmots reisde op 22 oktober 2013 naar Portugal om er Porto-Zenit bij te wonen. 's Anderdaags woonde hij in het gezelschap van Luciano D'Onofrio Real-Juventus bij. Het was in een loge in het Santiago Bernabéustadion dat D'Onofrio hem voorstelde aan Mendes.Zes maanden geleden dook Mendes opnieuw op, toen de besprekingen met Schalke een aanvang kenden. Hij stelde Wilmots voor om hem te vertegenwoordigen, wat de bondscoach aanvaardde. In februari werd de samenwerking op punt gezet. Mendes heeft niet de reputatie om in noodsituaties op te treden. De topclubs waarmee hij werkt, verkiezen een strategie op lange termijn en leggen vaak de zaken een jaar van tevoren vast. Toch zullen voor Wilmots via Mendes deuren opengaan die anders dicht waren gebleven. Ook maakt de bondscoach vanaf nu deel uit van een select clubje trainers die meetellen, en die niet om het even waar naartoe gaan. Het geeft ook aan dat Wilmots al langer zijn vertrek bij de Duivels voorbereidt. Anders had hij - zijn contract loopt tot 2016 - niet zo vroeg een makelaar onder de arm genomen.